lørdag den 30. marts 2013

En lille påskekanin i et bjerg af gulerødder

Denne kage fandt jeg inspiration til på Pintrest. Den er skæg, ikk'?! Og så er det faktisk dejligt ind imellem at lave en kage, der ikke er overtrukket med fondant ;-)


lørdag den 23. marts 2013

Sallys 10 års fødselsdag

Kagen til Sallys 10-års fødselsdagsfest. Kreeret efter meget specifikke anvisninger fra den unge dame. Indeni er der vanille- og chokoladekage i tern (skakeffekt).





onsdag den 13. marts 2013

Du ligner Garfield, når du griner.. men kun i hovedet ;-)

Ovenstående er et citat fra min barndomsveninde - rettet mod min far. Den har vi grinet meget af igennem årene :-) Men faktisk var det ikke pga. den udtalelse (for den havde jeg nemlig glemt, indtil jeg blev mindet om den ;-)), at min fars fødselsdagskage i år blev med Garfield på toppen. Det kom han, fordi min far har en stor rød kat - som godt nok hedder Pjevs - men en bestemt og forkælet herre er han, så jeg syntes at Garfield var passende :-)





Kagen var - efter min fars ønsker :-) - med lyse bunde og hindbærmousse. Han havde yderligere bedt om banan og fersken, så det ene lag hindbærmousse var iblandet stykker af frisk banan og det andet havde en bund af fersken gele (primært fordi jeg ikke kunne opdrive frisk fersken ;-), men det blev faktisk meget vellykket med geleen :-)).

lørdag den 23. februar 2013

Uhmn er vist ikke ordet (alene! ;-))

Jeg "Synes godt om" en side på Facebook, der hedder Feinschmager og der faldt jeg for nylig over en forrygende choko-kokoskage. Den har et tyndt - men rimeligt tungt - lag chokoladekage, som jeg nærmest ville beskrive som brownieagtigt og så har den et vildt lækkert, let og luftigt kokoslag ovenpå :-) Mums!! :-)



Og efter at have prøvet kagen, som den var i opskriften, skulle jeg lige produktudvikle, og så blev det til choko-kokos cupcakes med chokoladeganache-topping med reven frisk kokosnød :-) Og så så den sådan ud:



Eller sådan her, da den lige fik en chokoladesommerfugl ovenpå :-)



Opskriften på kagen lyder, som følger (som sagt ikke min men Feinschmagers (med få personlige justeringer)!):

Chokoladebund:
115 g. smeltet smør
115 g. sukker
1 æg
40 g. mørk kakaopulver
30 g. hvedemel

Kokostop:
200 g. blødt smør
200 g. sukker
4 æg
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1,5 dl. creme fraiche 18%
100 g. kokosmel

Først chokoladebunden: Pisk sukker og smeltet smør luftigt. Tilsæt æg, kakaopulver og mel. Fordel i et tyndt lag i en bageform (ikke for stor!). Bag chokoladebunden i ca. 10-12 minutter ved 175 grader. Den skal ikke være færdigbagt, men kun fast nok til at "bære" næste lag.

Kokostoppen: Rør sukker og smør godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen. Bland kokosmel, mel og bagepulver i dejen og tilsæt til sidst creme fraiche. Fordel forsigtigt kokostoppen over den halvbagte chokoladebund og bag yderligere 30-40 minutter. Pas på ikke at overbage. Den skal være lidt blød :-)

Chokoadeganache - som jeg brugte til topping på cupcakes'ene - laver jeg som regel lidt på slump; men det består ca. af:

200 g. mørk chokolade
2 dl. piskefløde
15 gram, smør

Smeltes sammen og køler helt i i køleskabet (meget gerne natten over), hvorefter det piskes op som alm. flødeskum og tylles på kagerne :-)



Let's agree to disagree..

On Red Velvet Cake!

Sagde de i en film, jeg så for nylig. Ikke én gang sagde de det, men snarere 20 gange og det plantede sig i min bevidsthed, så jeg simpelthen måtte gøre forsøget med Red Velvet kagen igen. Sidste gang jeg forsøgte, syntes jeg ikke rigtigt, den var den store succes - lidt for tør og kedelig faktisk; men den gang lavede jeg den som skærekage og nu skulle forsøget ske med cupakes :-) Og se DET var en helt anden sag. Lækre og svampende blev de - og med en vildt lækker cream cheese frosting med et "touch" af citron blev de (efter min mening) næste FOR gode til at det skulle være lovligt! ;-) - og så satte de spinkles, som jeg har fået af MB naturligvis lige sidste prik over I'et -)

Her er de:


Opskriften - som jeg lavede den - er som følger:

Red Velvet cake/cupcakes (gav hele 40 cupcakes, så den kan nok med fordel halveres ;-))

 520 g. hvedemel
1½ tsk. salt
1½ tsk. bagepulver
1½ tsk. natron
4 spsk. mørk kakaopulver
3 æg
3 tsk. ukrydret eddike (alm. lagereddike - eddiken bringer den flotte røde farve ekstra frem og kan altså ikke smages i kagen, så vær ikke nervøs :-)))
3 tsk. vanilleessens (jeg brugte faktisk den helt nye Vanille Aroma fra Dr. Oetker :-))
4 dl kærnemæk (som jeg dog ikke lige havde i huset, så jeg tog 1/4 dl citronsaft og hældte op til 4 dl. med sødmælk . og voila: Hjemmelavet kærnemælk ;-))
3 dl. rapsolie
700 gram sukker
Rød pastafarve - sådan til jeg syntes, at den var god mørkerød i farven :-)

Jeg blandede de tørre ingredienser (undtagen sukkeret) i en skål og herefter de våde inkl. farven (undtagen olien) i en anden. Olien piskede jeg herefter sammen med sukkeret i en skål. Derefter rørte jeg på skift den tørre og våde ingredienser i olie/sukkerblandingen :-)

Bages i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 16 minutter pr. plade (12 cupcakes)

Cream cheese frosting med citron

200 gram fuldfed neutral flødeost (fx. Philadelphia) - endelig ikke light, så bliver cremen helt flydende..
125 gram blød smør
70 gram blød palmin (kokosfedt)
En godt "skvæt" frisk citronsaft (sikkert hvad der svarer til 1½ spsk) + lidt fintreven citronskal
Et "bløp" vanilleessens (dejligt med så præcise angivelser ikk'?! - men det er jo altså smag og behag, hvor meget, man synes der skal i ;-))
Flormelis "så konsistensen passer" - jeg tror, jeg brugte ca. 500 gram.

Pisk forsigtigt sammen - pas på ikke at overpiske, da den så bliver for flydende!

Tylles ovenpå de kølede cupcakes :-)

Uuhmn!! :-p

Og for en god ordens skyld, så er min inspiration til disse kager endnu engang fundet i en blog på nettet, som jeg - på vanlig uprof vis - har glemt at notere navnet på og som jeg simpelthen ikke kan finde igen (der var sådan nogen flotte 2 farvede swirls på cupcakes'ene!), så føler DU, at opskiften er din, så send mig en besked og så lægger jeg naturligvis et link til din blog ind! I mellemtiden erkender jeg, at det er enormt kvajet af mig ikke at huske at notere mine inspirationsider. Sorry!:



mandag den 11. februar 2013

Feber – ikke redning – men –fødselsdag :-s

Mandens fødselsdag ligger tæt på Valentins dag, så hans kage i år blev med Valentines dags tema – da jeg havde lyst til at lave en Valentines kage og vi ligesom ikke fejrer Valentines nok hos os til at den kan få sin egen kage ;-)
Familien blev således bespist med følgende kreation:

Til at tage med på arbejdet havde han egl. snakket om en SAP-kage, da han arbejder i SAP til daglig, men i sidste øjeblik ville han alligevel hellere have en slikkage, da han arbejder hos Toms og det blev så følgende kage:

Al pynt er lavet i fondant skal jeg lige sige ;-)
Desværre blev den stakkels fødselar syg, så kagen måtte serveres af en kollega; men jeg håber og tror, at den blev godt modtaget J

fredag den 25. januar 2013

Minecraft-fødselsdag

Sønnen er bidt af Minecraft for tiden og selvom han tidligere havde meldt ud, at hans fødselsdagskage skulle være Lego Ninjago og jeg derfor havde kreeret Lego-moulds og tænkt i designbaner i lange tider, så skulle årets kager jo – naturligvis – være Minecraft og ikke Ninjago. Suuuk…
Nu er Minecraft ikke det mest spændende designmæssigt – firkanter er vist det ord der dækker det! Firkanter i alle afskygninger og opstillinger. Mændene er af firkanter, bygningerne af firkanter, træerne af firkanter – ja, ja du har fattet det nu, kan jeg fornemme ;-)
Resultaterne blev dels vores traditionelle familielagkage beklædt med marcipan langs kanten og pyntet med royal icing – i firkanter!! ;-) Dekoreret som en Creeper, som er et af monstrene i Minecraft og dels en fondantpyntet lagkage til børnefødselsdagen, som vi – med stor succes – holdt hos Legeparadiset i Roskilde. Det var sjovt at se dels sønnens gæster og dels alle de øvrige børn i legelandet tabe både næse og mund ved synet af kagen. Det er altså det, der er det store besvær værd – hver gang!!

Endelig fik sønnen Minecraft Creeper Cup cakes med i børnehaveklassen til uddeling, så det var for alvor en fødselsdag i Minecrafts tegn, vi fik holdt dér ;-)


Citronmåne – Karinas version - Copycat "Dancake"

Jeg opdaterer denne blog meget sjældent og poster mere på min Insta @rinabager; men jeg gør lige en undtagelse med denne opskrift :-) Citron...