Denne fantastiske kringle har jeg fundet opskriften til på denne blog.
Gammeldags kringle
50 g gær2 dl. mælk
800 g. hvedemel
350 g. blødt smør
4 spsk. sukker
Remonce:
150 g. blødt smør
150 g. flormelis
150 g. revet marcipan
1 spsk. kartoffelmel
Pynt:
Æg til pensling
Perlesukker
Hasselnøddeflager
Sådan gør du:
Opløs gæren i mælken.
Tilsæt sukker, smør og hvedemel og ælt til dejen er ensartet.
Hæver 15 minutter tildækket.
Røres remoncen sammen, mens dejen hæver.
Dejen deles nu i to, hver klump rulles ud til en størrelse på ca. 20 x 50 cm.
Dejens sider skæres i snipper på skrå, remoncen placeres på midten af dejen hvorefter snipperne skiftevis foldes ind over, så der danner sig et fletmønster.
Kringlerne efterhæver på en bageplade med bagepapir i ca. 20 minutter.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker og hakkede nøddeflager.
Kringlerne bages ved 180 grader (varmluft) i ca. 20 minutter.
Kringlerne kan fryses.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar