tirsdag den 17. oktober 2017

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

Easy Chicken Lo Mein Recipe
(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)

Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme!
Ingredienser:
2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler
1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram)
2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser
3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange
1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram
100 gram babyspinatblade
2 tsk olivenolie – til stegning
1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man bruger sesamolie, da den er med til at give en stor del af smagen i retten

Herudover til saucen:
3 spsk østerssauce/oystersauce
3 spsk soyasauce
1 spsk sesamolie

Fremgangsmåde:
Man starter med at blande ingredienserne til sauce i en skål. Bare hæld dem sammen og rør rundt. Sæt til side til senere.
Herefter lægges de ukogte nudler i en skål og dækkes helt med kogende vand. Løs let med en gaffel og sæt til side til senere.
En wok sættes nu på en meget varm kogeplade og olien hældes i og varmes op. Pas på for det går hurtigt!
Tilsæt kyllingestrimler og det pressede hvidløg. Steg, mens du rører rundt, indtil kyllingestrimlerne er stegt (de bliver helt hvide). Hæld kyllingestrimlerne op i en skål eller en dyb tallerken og sæt til side til senere.
Steg nu gulerodsstave og sukkerærter i wokken (der skal ikke mere olie i). Steg i ca. 3 minutter og rør rundt hele tiden så de ikke brænder på.
Herefter hælder du vandet fra nudlerne og kommer dem op i wokken sammen med kyllingen, spinatbladene og sauceblandingen.
Rør rundt til det er varmet igennem og godt blandet og server herefter med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en o...