lørdag den 22. september 2012

Okay mor!?

Indrømmet - den kommer jævnligt, den der frygt for, om man (her MIG, ikk'?! ;-)) gør det godt nok, som forældre! Siger man det rigtige? Giver man nok snor og får man trukket de rette grænser? Har sønnen for meget Lego (ok, DET har han ;-)) og er det nu i orden, at vi har opgivet at tvinge ham til at drikke mælk, når nu han så kategorisk nægter det? Har han nok legeaftaler? Har han for mange/for få fritidsaktiviteter? Får han ros nok - og for de rette ting?.. pruuuh... og så er der jo så også det med maden, ikke mindst! Og her er det, at vi faktisk er velsignet med en søn, der har en forholdvis bred palette af ting, han gerne vil spise og en af de ting, som han sætter stor pris på, er fisk! Og det på trods af en mor, der helst ikke rører fisk; men hvis sønnen ser fiskemanden, så er det fisk, han ønsker - og som regel får han det også, for arve sin mors aversion mod fisk, DET skal han helst ikke!  - og det er vel ok!? :-)

Siden vi sidste år faldt over nogle krebs hos fiskemanden i Bilka, har sønnen jævnligt bedt om at få krebs på menuen igen og da vi så endelig nærmede os krebsesæsonen igen besluttede vi, at han fik lov til at invitere den mere fiskeelskende del af familien på svensk krebsegilde - hvilket kunne lade sig gøre ikke mindst fordi mor har en god svensk kollega, da velvilligt medbragte hele 3 kg. krebs, svensk västerbottomost og opskriften på kantarellpaj fra det svenske :-) Det var en fed fed fest og vi åd krebs til det stod os ud af ørerne :-)


Til dessert fik vi "krebse"kage med til lejligheden hjemmelavet fondant (MMF), hvilket desværre voldte "lidt" problemer, så kagen blev ikke helt så bulefri, som normalt - og det var faktisk synd, for MMF med citronolie smager altså noget bedre end købt fondant; men er ikke sikker på, at jeg lige gentager den med det samme...

Kagen bestod af 2 chokoladebunde og en lys bund. Den var smurt op med vanille PSC og fyldt med brombærmousse og en ret lækker hjemmekreeret ananas/anis mousse, som jeg fik kogt sammen på en meget moden ananas, lidt hyldeblomstsaft, en flækket vanillestang og 2 stjerneanis. Efter blendning kom jeg et par blade husblas i og vendte med flødeskum. Det var godt :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en o...