Sagen er blot den, at søde Jordbær Marie på engelsk hedder "Strawberry Shortcake" og det er præcis hvad de lækre cupcakes også hedder, så i mangel af en dansk oversættelse af strawberry shortcake, kan I jo enten kalde dem ved deres engelske navn - eller også kalde dem for Jordbær Marie Cupcakes ;-)
Jeg faldt over et billede af lækkerierne på Pintrest og da vi skulle have gæster i dag, tænkte jeg, at de var en perfekt sommerfristelse med den bløde kage, det dejlige friske jordbær i midten og den lækre, lette topping, der mest kan beskrives som smagende af softice :-)
Og skal du forsøge dig med dem selv, skal du selvfølgelig bruge en opskrift, så den kommer her:
Strawberry Shortcake Cupcakes - ca. 18 stk.
200 g. mel
125 g. sukker
1½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
3 store æg
225 g. smør - blødgjort
3/4 dl mælk
1 tsk. vanilleekstrakt
18 hele jordbær
Frosting
200 g. neutral flødeost (ikke light)
65. g. flormelis
½ tsk. vanilleekstrakt
1/4 tsk. mandelessens
4 dl. piskefløde
Varm ovnen til 175 grader. Bland de tørre ingredienser i en skål. I en anden skål pisk først smørret helt blødt. Tilsæt herefter æggene et af gangen og tilsæt bagefter mælk og vanille. Tilsæt de tørre ingredienser. Bland til dejen er let og luftig. Dejen vil være tyk.
Fyld cupcake forme halvt - ikke mere ellers hæver de ud over formen.
Bag i ca. 15 minutter eller til en strikkepind eller lign. kan stikkes i og komme ren ud.
Mens cupcakes'ene køler laves frostingen:
Pisk først flødeosten med flormelis og essenserne. Tilsæt herefter forsigtigt fløden og pisk indtil frostingen laver toppe, der kan stå.
Når cupcakes'ene er helt kølet "graves et hul i midten (ikke helt ned til bunden). Som her:
Herefter tylles frostingen på med en stor tyl:
Og resultatet, når man skærer/bider kagen over, har du allerede set et billede af i toppen af indlægget :-)
God fornøjelse :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar