tirsdag den 23. juli 2013

Jordbær Marie cupcakes - eller nej... ;-)

Faktisk handler dette indlæg ikke om børnetv, for selvom overskriften siger Jordbær Marie vil jeg faktisk ikke skrive om hende her:

men om disse lækkerier:


Sagen er blot den, at søde Jordbær Marie på engelsk hedder "Strawberry Shortcake" og det er præcis hvad de lækre cupcakes også hedder, så i mangel af en dansk oversættelse af strawberry shortcake, kan I jo enten kalde dem ved deres engelske navn - eller også kalde dem for Jordbær Marie Cupcakes ;-)

Jeg faldt over et billede af lækkerierne på Pintrest og da vi skulle have gæster i dag, tænkte jeg, at de var en perfekt sommerfristelse med den bløde kage, det dejlige friske jordbær i midten og den lækre, lette topping, der mest kan beskrives som smagende af softice :-)

Og skal du forsøge dig med dem selv, skal du selvfølgelig bruge en opskrift, så den kommer her:

Strawberry Shortcake Cupcakes - ca. 18 stk.

200 g. mel
125 g. sukker
1½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
3 store æg
225 g. smør - blødgjort
3/4 dl mælk
1 tsk. vanilleekstrakt
18 hele jordbær

Frosting

200 g. neutral flødeost (ikke light)
65. g. flormelis
½ tsk. vanilleekstrakt
1/4 tsk. mandelessens
4 dl. piskefløde

Varm ovnen til 175 grader. Bland de tørre ingredienser i en skål. I en anden skål pisk først smørret helt blødt. Tilsæt herefter æggene et af gangen og tilsæt bagefter mælk og vanille. Tilsæt de tørre ingredienser. Bland til dejen er let og luftig. Dejen vil være tyk.

Fyld cupcake forme halvt - ikke mere ellers hæver de ud over formen.

Bag i ca. 15 minutter eller til en strikkepind eller lign. kan stikkes i og komme ren ud.

Mens cupcakes'ene køler laves frostingen:

Pisk først flødeosten med flormelis og essenserne. Tilsæt herefter forsigtigt fløden og pisk indtil frostingen laver toppe, der kan stå.

Når cupcakes'ene er helt kølet "graves et hul i midten (ikke helt ned til bunden). Som her:



I hullet stikkes et helt jordbær, hvor man lige har skåret toppen af :


Herefter tylles frostingen på med en stor tyl:


Og resultatet, når man skærer/bider kagen over, har du allerede set et billede af i toppen af indlægget :-)

God fornøjelse :-)



tirsdag den 16. juli 2013

Her kommer jeg med byens sidste vandmelon

Minder fra min barndoms historiestunder med LP-plader. Én af favoritterne hed "Den hæse drage" og dragen i historien belejrede en hel by, indtil den fik vandmelon, der kurerede dens hæshed.

Gad vide, om dragen havde kunnet lide denne vandmelonkage?




lørdag den 29. juni 2013

Min allersødeste Mormosters fødselsdag

Det er nok ikke alle, der kan prale af at have en Mormoster; men det har vi altså i vores familie - og i år fyldte hun 75 år og havde i den anledning ønsket sig en kage til sin fødselsdagsfest og DET skulle hun selvfølgelig have :-)


lørdag den 27. april 2013

Take me to Hawaii ;-)

En lille "bare fordi" kage - fordi vi skulle have nogen søde gæster og fordi jeg havde lyst til at prøve at lave en  frangipani blomst - og som en bonus, fik jeg så også (endelig) prøvet de søde prægere til siden, som jeg for snart længe siden fik af MB :-)


torsdag den 25. april 2013

Ivans Lange Rejse

Sønnen min går til musik hos HTK' kommunale musikskole og som afslutning på skoleåret opførte de børnemusicalen "Ivans lange rejse"  til stor applaus - som de virkelig også havde fortjent. De var virkeligt gode og også stor applaus til alle de dygtige voksne hos Musikskolen, der formåede, at få en stor gruppe 6-9 årige til i den grad at præstere. Imponerende! :-)

Efter forestillingen var der fælles kagebord og sønnen og jeg havde i fællesskab designet en kage, der viste en del af forestillingen, hvor Ivan skyder sin pil for at finde en brud og rammer det åkandeblad, hvor den fortryllede prinsesse Vaselissa sidder og græder.

~Bare rolig! Det hele ender godt ;-)


fredag den 5. april 2013

Coca Cola kage med komplikationer

For nylig postede en af mine amerikanske Facebook-bekendte en opskrift på en Coca Cola kage, der mildest talt så indbydende ud :-) "Den må jeg prøve ved lejlighed" tænkte jeg, men få dage senere var opskriften forsvundet og jeg havde ikke lavet en kopi - suuuuuk.... Jeg hørte min bekendte, men hverken han eller hans kone var de oprindelige postere af opskriften, så de havde den heller ikke. ØV!!!

Heldigvis gik der kun få dage og så tikkede der en ny post ind på min tidslinje fra selvsamme amerikanske bekendte "Not sure if this is the same one or not. Still it looks yummy!" Og det måtte jeg give ham ret i, så denne gang skyndte jeg mig at kopiere opskriften.

Og i dag har jeg så forsøgt mig med Coca Cola kagen - eller Coca Cola chokolade-kagen, som vel er en mere korrekt oversættelse. Og her er resultatet:


En lækker, blød - næsten konfektagtig - kage med en superlækker cola/chokolade icing.

Her får du opskriften konverteret direkte til danske mål, hvis du også skulle have lyst til at prøve kræfter med Coca Cola kagen :-)

Coca Cola Chokoladekagen:

225 g. smør
0,8 dl mørk kakao
2,4 dl. Coca Cola (ikke light)
4,75 dl. hvedemel
3 dl. sukker
1 tsk. bagepulver
2 store æg
1,2 dl. kærnemælk
1 tsk. vanilleekstrakt
3,5 dl. miniskumfiduser

Bland kakao og cola i en gryde og put smørret i og varm det op indtil smørret er helt smeltet. Tag af varmen.

Bland mel og bagepulver i en skål og rør smørblandingen i. Tilsæt æg og rør indtil det er godt blandet. Tilsæt derefter kærnemælk, vanille og skumfiduser.

Hæld i en smurt form (ca. 20x25 cm.) og bag ved 175 grader i ca. 25-30 minutter til en pind stukket ned i midten kommer ren op. Tag ud af ovnen og hæld Coca Cola icingen over.

Coca Cola icing (~glasur) - start med at lave den ca. 10 minutter inden kagen tages ud af ovnen

113 g. smør
0,6 dl. mørk kakaopulver
0,8 dl. Coca Cola (ikke light)
7 dl. flormelis
½ tsk. vanilleekstrakt
2,4 dl. hakkede nødder (i den originale opskrift stor Pekannødder. Jeg brugte Paranødder, men vil mene, at man blot kan vælge sin favoritnød :-)

Bland cola, kakaopulver og smør i en gryde og varm op indtil smørret er smeltet. Tag af varmen. Bland nu flormelis, vanille og nødder i.

Hæld icingen ud over den varme kage, så snart den er kommet ud af ovnen.

Lad kagen køle og server :-) UHMN!! :-9 

Citronmåne – Karinas version - Copycat "Dancake"

Jeg opdaterer denne blog meget sjældent og poster mere på min Insta @rinabager; men jeg gør lige en undtagelse med denne opskrift :-) Citron...