lørdag den 8. december 2012
Brun(e) kager ;-)
Hvad hedder det egl.? Brune kager eller Brunkager? Eller hedder det simpelthen bare begge dele alt efter, hvem der bager?
Da jeg var lille kunne jeg ikke fordrage de brune kager, men som voksen har jeg lært at sætte pris til et par stykker - meget gerne til en kop kaffe - og fremadrettet gør det bestemt ikke noget, hvis det bliver i denne version, som jeg har fundet hos Sukkerhjerte, som har en deejlig blog om kager og deslige :-)
Brunkager - ca. 60 stk.
250 gr. blødt smør
315 gr. hvedemel
125 gr. lys sirup
125 gr. brun farin
½ tak. natron
1 tsk. kanel
1 tsk. brunkagekrydderi (kanel, nelliker, ingefær og pomeransskal)
75 gr. smuttede mandler, hakket
40 gr. usaltede pistacienødder, hakket
Fremgangsmåde:
Smut mandlerne og hak dem groft.
Kom alle ingredienser i en skål og ælt det godt sammen.Sæt dejen på køl og form den enten til pølser, der senere skæres i skiver til runde kager eller læg dejen i en firkantet form, mens den køler, og skær dem herefter ud i firkantede skiver.
Sæt dejskiverne på bageplader beklædt med bagepapir - lav lidt afstand mellem kagerne.
Jeg bagte mine i ca. 8 minutter v. over/under varme og 200 grader. En plade af gangen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Citronmåne – Karinas version - Copycat "Dancake"
Jeg opdaterer denne blog meget sjældent og poster mere på min Insta @rinabager; men jeg gør lige en undtagelse med denne opskrift :-) Citron...
-
(Foto lånt fra Justataste.com , hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift) Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste...
-
Sneen vælter ned udenfor og herinde dufter det rigtigt dejligt af JUL!!! Jeg har nemlig gang i mine yndlings julesmåkager, der ikke kun smag...
-
Den tidlige sommer bød på et gensyn med Madeira, hvor ”de voksne” havde været tidligere; men for sønnen var det første gang. Selvom vi hav...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar