søndag den 18. april 2021

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en omelet fyldt med ris, grøntsager, kylling og ketchup.

Vi smagte omuraisu i Tokyo, men det var nu ikke lige den kulinariske oplevelse, som har gjort størst indtryk. Anyway - sønnen sluger jo det ene anime- afsnit efter det andet og i dem spiser de tydeligvis ofte omuraisu, så han ville gerne smage det igen.

Omuraisu er ikke svært at lave og sønnen var meget glad for resultatet 😀


Du skal bruge (til 4 personer):
8 æg
2 dl grødris (ukogte)
Olie
Smør
1 løg
200 g kylling
2 dl frosne grøntsager (jeg brugte ærter og gulerødder)
Mælk
Salt og peber 
Ketchup

Risene koges op i 3 dl saltet vand i 12 minutter under låg (når de koger skrues ned til lav varme). Efter 12 minutter fjernes gryden fra blusset men låget skal blive på i yderligere 12 minutter).

Løget hakkes og steges i olie. Kylling tilsættes og steges, så den er gennemstegt. Grøntsager, salt og peber tilsættes og der røres rundt.

En god klat smør røres i og risene tilsættes. Til sidst tilsættes ca 3 spsk ketchup og der røres rundt og panden fjernes fra blusset.

Nu laves omeletterne en af gangen:
2 æg blandes med en spsk mælk. Olie varmes i en lille pande. Æggemassen hældes i. Når den har sat sig lægges 1/4 af risblandingen på den ene halvdel og den anden halvdel af ægget vendes hen over.

Vip omuraisuen over på en tallerken og top med lidt ketchup og server 😊👍🇯🇵

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en o...