lørdag den 10. november 2012

Altså bare sådan lidt "orange", ikk'?! ;-)

Jeg har fået en forkærlighed for lemon curd - altså til at bruge, som fyld i kager. Synes egl. det er liiidt noget pjat, når folk siger, at nu må sådan en kage helst ikke være for sød, for c'mon: Det er jo KAGE!! ;-) Men mellem alt det hvinende søde kan man jo godt supplere med lidt, der frisker lidt op :-) Hindbærmousse plejer at være ét af de fyld, som jeg bruger med glæde og succes; men lemon curd creme - der simpelthen blot er hårdtpisket flødeskum blandet med lemon curd til smagen passer dine ønsker og behov, er bestemt heller ikke af vejen :-)

Nu skulle jeg så lave en kage til en børnefødselsdag, og der blev jeg alligevel lidt urolig, for børn og citroner plejer ikke ligefrem at være det bedste match, så jeg tyggede på tanken og kom på, at når der fandtes "lemon curd", mon så der ikke også fandtes "orange curd"!??

Med tanken tænkt kom Google i brug (yep - Google er min ven! :-)) og ganske rigtigt, der var masser af opskrifter på både lemon, orange og lime! curd :-)

Så jeg gik i gang med følgende ingredienser:

2 store usprøjtede appelsiner
115 g. smør
225 g. sukker
2 store æg + 2 æggeblommer (pisket let sammen)


Jeg rev skrællen af appelsinerne (ikke ned til det hvide, så bliver det bittert!) og puttede det i en minihakker.


Kørte godt rundt med sukkeret til skrællen var helt findelt i sukkeret.


Pressede saften ud af appelsinerne. Der skal bruges 1,5 dl.


Smeltede smør, sukker og appelsinsaft sammen over et vandbad og rørte herefter æggemassen i.


Massen kommer op over 75 grader, så man behøver ikke at bruge past. æg.


Efter ca. 20 minutter er massen tyknet.


Den færdige orange curd hældes på skoldede glas og opbevares i køleskabet (hvor den tykner lidt mere)


Orange/appelsin curd - uuuhnm :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en o...