Nu skulle jeg så lave en kage til en børnefødselsdag, og der blev jeg alligevel lidt urolig, for børn og citroner plejer ikke ligefrem at være det bedste match, så jeg tyggede på tanken og kom på, at når der fandtes "lemon curd", mon så der ikke også fandtes "orange curd"!??
Med tanken tænkt kom Google i brug (yep - Google er min ven! :-)) og ganske rigtigt, der var masser af opskrifter på både lemon, orange og lime! curd :-)
Så jeg gik i gang med følgende ingredienser:
2 store usprøjtede appelsiner
115 g. smør
225 g. sukker
2 store æg + 2 æggeblommer (pisket let sammen)
Jeg rev skrællen af appelsinerne (ikke ned til det hvide, så bliver det bittert!) og puttede det i en minihakker.
Kørte godt rundt med sukkeret til skrællen var helt findelt i sukkeret.
Pressede saften ud af appelsinerne. Der skal bruges 1,5 dl.
Smeltede smør, sukker og appelsinsaft sammen over et vandbad og rørte herefter æggemassen i.
Massen kommer op over 75 grader, så man behøver ikke at bruge past. æg.
Efter ca. 20 minutter er massen tyknet.
Den færdige orange curd hældes på skoldede glas og opbevares i køleskabet (hvor den tykner lidt mere)
Orange/appelsin curd - uuuhnm :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar