fredag den 18. maj 2012

En dag i det nordiske køkkens tegn :-)

Familien har i dag besøgt Sagnlandet Lejre, hvor vi havde en rigtig dejlig dag i det gode vejr :-) Fik bl.a. skudt med bue og pil, (næsten) klappet nogle får, lavet figurer i ler i pottemageriet (så også dér en tro kopi af den krukke, der er på den ene side af de nye 50-krones sedler :-)) og - ikke mindst - malet vores eget mel og bagt oldtidskiks over ilden :-) Hvis du spørger mig, så smagte de vist mest af lidt røget, ubagt snobrød, men det var sjovt at prøve :-)
På vejen hjem fra Lejre kom vi igennem parken ved Ledreborg, hvor der (stadig) var ramsløg :-) Skyndte mig lige at plukke nogen - altså kun til eget forbrug, det er klart :-) Men man kan vist alligevel ikke plukke skoven tom, for hold da OP, hvor er der mange ramsløg ;-)))

Hjemme forvandlede jeg en bunke af de nyplukkede ramsløg til ramsløgpesto. Spændende :-)Håber på, at det kan holde sig lidt i køleskabet :-) - og finder du i øvrigt ramsløg, så MÅ du også prøve denne vildt lækre ramsløgscreme - noget af det bedste, jeg har smagt! :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en o...