Gå videre til hovedindholdet

Altså bare sådan lidt "orange", ikk'?! ;-)

Jeg har fået en forkærlighed for lemon curd - altså til at bruge, som fyld i kager. Synes egl. det er liiidt noget pjat, når folk siger, at nu må sådan en kage helst ikke være for sød, for c'mon: Det er jo KAGE!! ;-) Men mellem alt det hvinende søde kan man jo godt supplere med lidt, der frisker lidt op :-) Hindbærmousse plejer at være ét af de fyld, som jeg bruger med glæde og succes; men lemon curd creme - der simpelthen blot er hårdtpisket flødeskum blandet med lemon curd til smagen passer dine ønsker og behov, er bestemt heller ikke af vejen :-)

Nu skulle jeg så lave en kage til en børnefødselsdag, og der blev jeg alligevel lidt urolig, for børn og citroner plejer ikke ligefrem at være det bedste match, så jeg tyggede på tanken og kom på, at når der fandtes "lemon curd", mon så der ikke også fandtes "orange curd"!??

Med tanken tænkt kom Google i brug (yep - Google er min ven! :-)) og ganske rigtigt, der var masser af opskrifter på både lemon, orange og lime! curd :-)

Så jeg gik i gang med følgende ingredienser:

2 store usprøjtede appelsiner
115 g. smør
225 g. sukker
2 store æg + 2 æggeblommer (pisket let sammen)


Jeg rev skrællen af appelsinerne (ikke ned til det hvide, så bliver det bittert!) og puttede det i en minihakker.


Kørte godt rundt med sukkeret til skrællen var helt findelt i sukkeret.


Pressede saften ud af appelsinerne. Der skal bruges 1,5 dl.


Smeltede smør, sukker og appelsinsaft sammen over et vandbad og rørte herefter æggemassen i.


Massen kommer op over 75 grader, så man behøver ikke at bruge past. æg.


Efter ca. 20 minutter er massen tyknet.


Den færdige orange curd hældes på skoldede glas og opbevares i køleskabet (hvor den tykner lidt mere)


Orange/appelsin curd - uuuhnm :-)

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …