Gå videre til hovedindholdet

Uhmn er vist ikke ordet (alene! ;-))

Jeg "Synes godt om" en side på Facebook, der hedder Feinschmager og der faldt jeg for nylig over en forrygende choko-kokoskage. Den har et tyndt - men rimeligt tungt - lag chokoladekage, som jeg nærmest ville beskrive som brownieagtigt og så har den et vildt lækkert, let og luftigt kokoslag ovenpå :-) Mums!! :-)Og efter at have prøvet kagen, som den var i opskriften, skulle jeg lige produktudvikle, og så blev det til choko-kokos cupcakes med chokoladeganache-topping med reven frisk kokosnød :-) Og så så den sådan ud:Eller sådan her, da den lige fik en chokoladesommerfugl ovenpå :-)Opskriften på kagen lyder, som følger (som sagt ikke min men Feinschmagers (med få personlige justeringer)!):

Chokoladebund:
115 g. smeltet smør
115 g. sukker
1 æg
40 g. mørk kakaopulver
30 g. hvedemel

Kokostop:
200 g. blødt smør
200 g. sukker
4 æg
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1,5 dl. creme fraiche 18%
100 g. kokosmel

Først chokoladebunden: Pisk sukker og smeltet smør luftigt. Tilsæt æg, kakaopulver og mel. Fordel i et tyndt lag i en bageform (ikke for stor!). Bag chokoladebunden i ca. 10-12 minutter ved 175 grader. Den skal ikke være færdigbagt, men kun fast nok til at "bære" næste lag.

Kokostoppen: Rør sukker og smør godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen. Bland kokosmel, mel og bagepulver i dejen og tilsæt til sidst creme fraiche. Fordel forsigtigt kokostoppen over den halvbagte chokoladebund og bag yderligere 30-40 minutter. Pas på ikke at overbage. Den skal være lidt blød :-)

Chokoadeganache - som jeg brugte til topping på cupcakes'ene - laver jeg som regel lidt på slump; men det består ca. af:

200 g. mørk chokolade
2 dl. piskefløde
15 gram, smør

Smeltes sammen og køler helt i i køleskabet (meget gerne natten over), hvorefter det piskes op som alm. flødeskum og tylles på kagerne :-)Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …