Eller sådan her, da den lige fik en chokoladesommerfugl ovenpå :-)
Opskriften på kagen lyder, som følger (som sagt ikke min men Feinschmagers (med få personlige justeringer)!):
Chokoladebund:
115 g. smeltet smør
115 g. sukker
1 æg
40 g. mørk kakaopulver
30 g. hvedemel
Kokostop:
200 g. blødt smør
200 g. sukker
4 æg
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1,5 dl. creme fraiche 18%
100 g. kokosmel
Først chokoladebunden: Pisk sukker og smeltet smør luftigt. Tilsæt æg, kakaopulver og mel. Fordel i et tyndt lag i en bageform (ikke for stor!). Bag chokoladebunden i ca. 10-12 minutter ved 175 grader. Den skal ikke være færdigbagt, men kun fast nok til at "bære" næste lag.
Kokostoppen: Rør sukker og smør godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen. Bland kokosmel, mel og bagepulver i dejen og tilsæt til sidst creme fraiche. Fordel forsigtigt kokostoppen over den halvbagte chokoladebund og bag yderligere 30-40 minutter. Pas på ikke at overbage. Den skal være lidt blød :-)
Chokoadeganache - som jeg brugte til topping på cupcakes'ene - laver jeg som regel lidt på slump; men det består ca. af:
200 g. mørk chokolade
2 dl. piskefløde
15 gram, smør
Smeltes sammen og køler helt i i køleskabet (meget gerne natten over), hvorefter det piskes op som alm. flødeskum og tylles på kagerne :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar