Gå videre til hovedindholdet

Coca Cola kage med komplikationer

For nylig postede en af mine amerikanske Facebook-bekendte en opskrift på en Coca Cola kage, der mildest talt så indbydende ud :-) "Den må jeg prøve ved lejlighed" tænkte jeg, men få dage senere var opskriften forsvundet og jeg havde ikke lavet en kopi - suuuuuk.... Jeg hørte min bekendte, men hverken han eller hans kone var de oprindelige postere af opskriften, så de havde den heller ikke. ØV!!!

Heldigvis gik der kun få dage og så tikkede der en ny post ind på min tidslinje fra selvsamme amerikanske bekendte "Not sure if this is the same one or not. Still it looks yummy!" Og det måtte jeg give ham ret i, så denne gang skyndte jeg mig at kopiere opskriften.

Og i dag har jeg så forsøgt mig med Coca Cola kagen - eller Coca Cola chokolade-kagen, som vel er en mere korrekt oversættelse. Og her er resultatet:


En lækker, blød - næsten konfektagtig - kage med en superlækker cola/chokolade icing.

Her får du opskriften konverteret direkte til danske mål, hvis du også skulle have lyst til at prøve kræfter med Coca Cola kagen :-)

Coca Cola Chokoladekagen:

225 g. smør
0,8 dl mørk kakao
2,4 dl. Coca Cola (ikke light)
4,75 dl. hvedemel
3 dl. sukker
1 tsk. bagepulver
2 store æg
1,2 dl. kærnemælk
1 tsk. vanilleekstrakt
3,5 dl. miniskumfiduser

Bland kakao og cola i en gryde og put smørret i og varm det op indtil smørret er helt smeltet. Tag af varmen.

Bland mel og bagepulver i en skål og rør smørblandingen i. Tilsæt æg og rør indtil det er godt blandet. Tilsæt derefter kærnemælk, vanille og skumfiduser.

Hæld i en smurt form (ca. 20x25 cm.) og bag ved 175 grader i ca. 25-30 minutter til en pind stukket ned i midten kommer ren op. Tag ud af ovnen og hæld Coca Cola icingen over.

Coca Cola icing (~glasur) - start med at lave den ca. 10 minutter inden kagen tages ud af ovnen

113 g. smør
0,6 dl. mørk kakaopulver
0,8 dl. Coca Cola (ikke light)
7 dl. flormelis
½ tsk. vanilleekstrakt
2,4 dl. hakkede nødder (i den originale opskrift stor Pekannødder. Jeg brugte Paranødder, men vil mene, at man blot kan vælge sin favoritnød :-)

Bland cola, kakaopulver og smør i en gryde og varm op indtil smørret er smeltet. Tag af varmen. Bland nu flormelis, vanille og nødder i.

Hæld icingen ud over den varme kage, så snart den er kommet ud af ovnen.

Lad kagen køle og server :-) UHMN!! :-9 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …