fredag den 5. april 2013

Coca Cola kage med komplikationer

For nylig postede en af mine amerikanske Facebook-bekendte en opskrift på en Coca Cola kage, der mildest talt så indbydende ud :-) "Den må jeg prøve ved lejlighed" tænkte jeg, men få dage senere var opskriften forsvundet og jeg havde ikke lavet en kopi - suuuuuk.... Jeg hørte min bekendte, men hverken han eller hans kone var de oprindelige postere af opskriften, så de havde den heller ikke. ØV!!!

Heldigvis gik der kun få dage og så tikkede der en ny post ind på min tidslinje fra selvsamme amerikanske bekendte "Not sure if this is the same one or not. Still it looks yummy!" Og det måtte jeg give ham ret i, så denne gang skyndte jeg mig at kopiere opskriften.

Og i dag har jeg så forsøgt mig med Coca Cola kagen - eller Coca Cola chokolade-kagen, som vel er en mere korrekt oversættelse. Og her er resultatet:


En lækker, blød - næsten konfektagtig - kage med en superlækker cola/chokolade icing.

Her får du opskriften konverteret direkte til danske mål, hvis du også skulle have lyst til at prøve kræfter med Coca Cola kagen :-)

Coca Cola Chokoladekagen:

225 g. smør
0,8 dl mørk kakao
2,4 dl. Coca Cola (ikke light)
4,75 dl. hvedemel
3 dl. sukker
1 tsk. bagepulver
2 store æg
1,2 dl. kærnemælk
1 tsk. vanilleekstrakt
3,5 dl. miniskumfiduser

Bland kakao og cola i en gryde og put smørret i og varm det op indtil smørret er helt smeltet. Tag af varmen.

Bland mel og bagepulver i en skål og rør smørblandingen i. Tilsæt æg og rør indtil det er godt blandet. Tilsæt derefter kærnemælk, vanille og skumfiduser.

Hæld i en smurt form (ca. 20x25 cm.) og bag ved 175 grader i ca. 25-30 minutter til en pind stukket ned i midten kommer ren op. Tag ud af ovnen og hæld Coca Cola icingen over.

Coca Cola icing (~glasur) - start med at lave den ca. 10 minutter inden kagen tages ud af ovnen

113 g. smør
0,6 dl. mørk kakaopulver
0,8 dl. Coca Cola (ikke light)
7 dl. flormelis
½ tsk. vanilleekstrakt
2,4 dl. hakkede nødder (i den originale opskrift stor Pekannødder. Jeg brugte Paranødder, men vil mene, at man blot kan vælge sin favoritnød :-)

Bland cola, kakaopulver og smør i en gryde og varm op indtil smørret er smeltet. Tag af varmen. Bland nu flormelis, vanille og nødder i.

Hæld icingen ud over den varme kage, så snart den er kommet ud af ovnen.

Lad kagen køle og server :-) UHMN!! :-9 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en o...