Gå videre til hovedindholdet

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)

Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville være oliven, nedlagde sønnen forbud ;-))

Videobesked fra Team Rocket (hvem ellers) om Pókemon battle mod Team Rocket i dertil fremstille Pókemon arena.


Herefter følger 4 opgaver, der skal gennemføres for at optjene Pókeballs til Team Rocket, der har været så umådeligt frække at stjæle de penge, der skulle købes slikposer for! Pókeballs’ene skal hældes i et rør (lavet af tomme cola-flaske, da det ikke var til at opdrive et plexiglasrør til en bare nogenlunde overkommelig pris) og for at udlevere pengene kræver Team Rocket et rør med Pókeballs helt op til øverste streg. Pókeballs’ene er lavet af ping pong bolde bestilt over Ebay og farvet med tuscher (Vi har nok farvet over 200 før røret kunne fyldes - puuuha et arbejde ;-))De 4 opgaver er:

 • Kims-leg (hvor børnene ser en mængde ting, der herefter gemmes under et lagen og så skal de huske så mange som muligt. Her i blandt en masse Pókemon.ting, naturligvis.)
 • Puslespil – hvor vi har 2 hold med identiske puslespil, der forestiller en kendt Pókemonfigur; men er uden motiv, og så skal de forsøge at samle brikkerne på tid (og selvom der er få brikker, så er det sværere end man tror!)

 • Sanseleg – hvor børnene inddeles i hold af Pókemonelementer og derefter skal gætte en duft (Lakrids, vanille, appelsin, karry og kanel)
 • Helte og skurkeleg – hvor børnene skal parre kendte helte og skurke (fra tegnefilm)
Når røret herefter er fyldt med Pókeballs udleverer Team Rocket Pókemon-pengene, der ligger i poser (1, 2, 5 og 10 ”penges” sedler) sammen med en Pókemonfigur og barnets personlige Pókemonkort med eget Pókemonnavn og beskrivelse (genereret her) og deres eget billede på kortet (kort generet her). Pengesedlerne kan de herefter bruge til at købe slik i dagens Pókemon slikbod.


Herefter får de Pókemonkage og cupcakes.

Nok Pókemon, mon?? ;-)


Kommentarer

 1. Jeg er meget imponeret og inspireret, er der mon et link til at kunne kreere pengeselderne også?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene :-) Super, at du kan bruge det til inspiration :-) Pengesedlerne har jeg selv kreeret i Indesign; men jeg har vist stadig filen liggende. Hvis jeg kan finde den, må du godt få den :-) Jeg kan nok også godt overtales til lige at sætte et andet billede og en anden overskrift ind til dig, hvis det er ;-)

   Slet
 2. Hej,
  Super flot og gennemført fødselsdagstema.
  Vi synes specielt invitationen er super sej og vil meget gerne kopiere den.
  Er det muligt at få en skabelon på den???
  På forhånd tak
  Helge
  Majbrittoghelge@hotmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helge.

   Jeg har selv lavet invitationen i Indesign og har ledt alle mine filer igennem og må desværre have fået slettet den :-/ Jeg har den kun, som pdf. Det hjælper ikke, vel?

   Slet
 3. Hej
  Trods det er ved at være noget tid side du havde pokemonfest- er jeg mega imponeret og misundelig. Kan du være behjælpelig med invitation, pengesedler og er det gratis at lave sine egne pokemonkort?
  Kh Elsebeth ( min dreng bliver også 8)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth. Ja, det var en fantastisk fest 😊 Og Pokemon er stadig et hit her 😊 Det var gratis at lave pokemonkort men du skal selv printe dem. Jeg er ikke sikker på at jeg har skabelonen til kort og pengesedlerne mere men jeg vil gerne kigge og hjælpe til, hvis jeg har 😊

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  3. Hej igen Elsebeth.
   Jeg har fundet skabelonen til pengesedlerne, så dem kan jeg godt hjælpe dig med. Skabelonen til invitationen har jeg desværre fået slettet; men jeg har billederne, som jeg har lavet den med, så jeg kunne godt genskabe den - men det vil lige tage lidt tid. Ved ikke, hvornår du skal bruge den? Smid gerne lige en mail eller lign, hvor jeg kan kontakte dig, hvis jeg skal hjælpe dig med sedler og invitation :-) Karina

   Slet
 4. Hej,
  Også meget imponeret over hvor gennemført det var.
  Hvis du stadig har lyst og har materialet må du meget gerne sende til mim også. Hvis du efterfølgende har haft flere lege fra andre temaer som man måske kan supplere med vil jeg også meget gerne høre om dem :-)
  Mvh. Louise
  (louisestoltz@gmail.com)

  SvarSlet
 5. Hej Elsebeth
  Har du stadig skabelonen liggende... er meget interesseret. Er langt over det niveau jeg selv vil kunne præstere:)
  Mvh Sanne (sanne_bentholm@hotmail.com)

  SvarSlet
 6. Hej

  Jeg er interesseret i filen til pengesedlerne, hvis du stadig har den liggende. :-)

  Mange hilsner Louise (louise.solhoj@gmail.com)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber, det blev en succes, Louise :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…