Gå videre til hovedindholdet

Familiens bedste lasagne

Jeg har en lasagne, som jeg faktisk altid laver sådan lidt på slump. Er langt fra sikker på at hverken ingredienser eller fremgangsmåde er noget specielt, men faktum er, at jeg ofte bliver spurgt om opskriften til denne "helt vildt lækre lasagne" og derfor har jeg lige kradset ned i dag, mens jeg var i gang med madlavningen. På adskillige ønsker præsenterer jeg derfor her LASAGNEN ;-):

Ingredienser:
1 pakke hakket oksekød 3-7%
2 løg
2 fed hvidløg
Flydende becel
Olivenolie
1 ds hakkede, flåede tomater med basilikum og oregano
2 terninger okseboullion
3 spsk koncentreret tomatpuré
2 dl rødvin
1 dl vand
Evt. en håndfuld frisk basilikum (kan udelades)
1-1,5 tsk groft salt
Lasagneplader
Reven ost

Bechamelsauce:
1/2 - 3/4 dl flydende becel
3-4 spsk hvedemel
Mælk
Groft salt
Reven muskatnød

Hak løg og steg i becel og olivenolie. Tilsæt oksefars og steg til det ikke er rødt mere. Tilsæt hakket hvidløg. Lad stege lidt og tilsæt herefter boulliontern. Lad dem opløse sig og tilsæt herefter tomatpuré og evt. de friske basilikumblade. Hæld rødvin og vand i og bring i kog og tilsæt de flåede tomater. Skru ned for varmen og lad simre i ca. 15 minutter. Smag til med groft salt. Sæt til side.
Til bechamelsaucen smeltes den flydende becel og melen røres ud i. Koges til en cremet hvid sauce med mælk. Smages til med reven muskatnød og groft salt.
Tag et ildfast fad og læg lasagneplader i bunden. Put 1/4 af kødsaucen ovenpå og fordel jævnt. Gentag 2 gange til. Læg lasagneplader ovenpå og hæld bechamelsaucen ovenpå og læg endnu et lag lasagneplader og kødsauce ovenpå og top med reven ost.
og så én gang til :-) 3 x kødsauce i alt.

Herefter plader, bechamelsauce, plader, kødsauce en sidste gang og ost.

Bag i en forvarmet ovn (varmluft) på 200 grader i ca. 25 minutter. Server med en lækker, sprød salat og evt. et lunet chiabattabrød.Og skal det virkelig gøres "rigtigt", så skal man benytte sine amerikanske forbindelser og servere salaten med Ranch dressing, som man - af grunde jeg simpelthen ikke kan fatte! - desværre ikke kan opdrive i en autentisk version i DK (endnu - hint hint til Kraft, om at skynde sig at lancere det i DK ;-))


Der er mad til 4 personer. Enjoy :-)

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …