søndag den 20. juli 2014

Pink parking

Denne artikel beskriver, hvordan Seoul har oprettet lyserøde parkeringpladser til kvinder i et forsøg på at gøre byen mere "kvindevenlig". "Hø hø", griner mændene, "Så er de dér parkeringspladser jo nok også minimum en halv meter bredere, med den manglende evne til at parkere, som vi alle ved, at kvinder jo har!" - og det har da ganske rigtigt også været en del af historien på internettet - selvom det vist angiveligt ikke er tilfældet.

Men ærligt talt - udover joken med de bredere parkeringpladser, så er det faktisk et meget prisværdigt initiativ med disse special p-pladser. Jeg har med egne øjne set dem ved supermarkeder i Tyskland ("Parken nur für Frauen"), hvor de var helt tæt på indgangen - og så tæt på hjemme, som indkøbscentret Ro's Torv i Roskilde, har de familie p-pladser, der både er brede og tæt på indgangen, så folk med små børn let(tere ;-)) kan parkere bilen og få både børn og barnevogne etc. sikkert ud og ind af bilen. Og så kan det godt være, at sådanne løsninger primært henvender sig til den kvindelige del af befolkningen; men en demografi over kunderne i diverse indkøbscentre og supermarkeder, ville ganske givet også vise en overvægt i dette segment (Og lidt hjælp til en lettere hverdag med bare lidt mindre slæb til dem, der ganske sikkert slæber mest på både dagligvarer og børn, er helt sikkert kærkommen! :-)).


Således: For min skyld kunne der godt indføres (mange!) flere kvinde-/familieparkeringspladser i DK - og om de så er lyserøde eller ej, kan for min skyld være ét fedt; men det er fedt, at(hvis) de er der! Så tak til dem, der tænker så langt, som til at oprette dem :-)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en o...