Gå videre til hovedindholdet

Pink parking

Denne artikel beskriver, hvordan Seoul har oprettet lyserøde parkeringpladser til kvinder i et forsøg på at gøre byen mere "kvindevenlig". "Hø hø", griner mændene, "Så er de dér parkeringspladser jo nok også minimum en halv meter bredere, med den manglende evne til at parkere, som vi alle ved, at kvinder jo har!" - og det har da ganske rigtigt også været en del af historien på internettet - selvom det vist angiveligt ikke er tilfældet.

Men ærligt talt - udover joken med de bredere parkeringpladser, så er det faktisk et meget prisværdigt initiativ med disse special p-pladser. Jeg har med egne øjne set dem ved supermarkeder i Tyskland ("Parken nur für Frauen"), hvor de var helt tæt på indgangen - og så tæt på hjemme, som indkøbscentret Ro's Torv i Roskilde, har de familie p-pladser, der både er brede og tæt på indgangen, så folk med små børn let(tere ;-)) kan parkere bilen og få både børn og barnevogne etc. sikkert ud og ind af bilen. Og så kan det godt være, at sådanne løsninger primært henvender sig til den kvindelige del af befolkningen; men en demografi over kunderne i diverse indkøbscentre og supermarkeder, ville ganske givet også vise en overvægt i dette segment (Og lidt hjælp til en lettere hverdag med bare lidt mindre slæb til dem, der ganske sikkert slæber mest på både dagligvarer og børn, er helt sikkert kærkommen! :-)).


Således: For min skyld kunne der godt indføres (mange!) flere kvinde-/familieparkeringspladser i DK - og om de så er lyserøde eller ej, kan for min skyld være ét fedt; men det er fedt, at(hvis) de er der! Så tak til dem, der tænker så langt, som til at oprette dem :-)
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …