Gå videre til hovedindholdet

Ostebagels

Har aldrig lavet bagels før, men havde hørt godt om ostebagels, så det skulle prøves!

Det var liiidt omstændigt, men klart besværet værd! Bagels'ene blev meget lækre og seje på ydersiden og smagte dejligt af ost. Må helt sikkert gentages ved lejlighed.Her følger opskriften, som jeg lavede dem

Ostebagels - 12 stk.

Ingredienser:
4½ dl lunkent vand
1 pakke gær (50 gram)
2 spsk honning
Ca. 800 hvedemel
1 tsk salt
1 spsk brun farin (skal ikke i dejen, men er til kogevandet!)

Ca. 300 gram blandet, reven ost (jeg brugte mozzarella, cheddar og emmentaler)
Evt. friskkværnet paprika eller chili 

Fremgangsmåde:
Bland vand, honning og gær i en skål og lad det stå i ca. 15 minutter til det begynder at boble.
Bland herefter mel og salt i - hold lidt mel tilbage og tilsæt indtil dejen ikke længere er klistret. Den bliver tung og tæt (ikke som fx franskbrøddej, der er mere porøs).

Ælt godt. Jeg brugte min Kitchen Aid og gav den ca. 10 minutter. Den skal æltes så meget, at når man trækker den let fra hinanden, så trækker den sig sammen igen.

Pensel en skål let med olie og læg dejen heri. Dæk med et viskestykke og lad hæve et lunt sted til dobbelt størrelse - ca. 1 time.

Slå herefter dejen helt sammen igen og del i 12 lige stor stykker, der rulles til kugler og sættes på en smurt bageplade. Lad dem efterhæve i ½ time.

Tænd nu ovnen på 200 grader varmluft.

Fyld en stor gryde med vand og hæld 1 spsk brun farin i og sæt vandet til at koge.

Imens tager du dejkuglerne en af gangen og prikker en finger gennem midten og lader kuglen snurre rundt på din finger til du har den rette bagelform. Sæt dem tilbage på pladen (jeg brugte 2 plader til de 12 bagels, så der var fin luft imellem dem).

Når du er færdig med at forme alle bagels lader du dem hvile indtil vandet spilkoger (ca. 10 minutter).

Hæld den revne ost på i en stor skål og kom evt. også friskkværnet paprika eller chili i.

Når vandet spilkoger tager du 3 bagels af gangen og plopper dem ned i det kogende vand. De skal først have 2 minutter på den ene side og herefter 30 sekunder på den anden. Vend dem forsigtigt med en træske.

Når de 3 bagels har kogt, tager du dem op af vandet og vender dem i osten, så de er dækket af ost på alle sider. (Det sidder ikke så godt fast, men det var fint nok til at de smagte af ost i alle bidder ;-))

Fortsæt med resten af bagels'ene.

Bag hver plade midt i ovnen i ca. 20 minutter til osten er sprød.

Velbekomme! :-)


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …