Vi smagte omuraisu i Tokyo, men det var nu ikke lige den kulinariske oplevelse, som har gjort størst indtryk. Anyway - sønnen sluger jo det ene anime- afsnit efter det andet og i dem spiser de tydeligvis ofte omuraisu, så han ville gerne smage det igen.
Omuraisu er ikke svært at lave og sønnen var meget glad for resultatet 😀
Du skal bruge (til 4 personer):
8 æg
2 dl grødris (ukogte)
Olie
Smør
1 løg
200 g kylling
2 dl frosne grøntsager (jeg brugte ærter og gulerødder)
Mælk
Salt og peber
Ketchup
Risene koges op i 3 dl saltet vand i 12 minutter under låg (når de koger skrues ned til lav varme). Efter 12 minutter fjernes gryden fra blusset men låget skal blive på i yderligere 12 minutter).
Løget hakkes og steges i olie. Kylling tilsættes og steges, så den er gennemstegt. Grøntsager, salt og peber tilsættes og der røres rundt.
En god klat smør røres i og risene tilsættes. Til sidst tilsættes ca 3 spsk ketchup og der røres rundt og panden fjernes fra blusset.
Nu laves omeletterne en af gangen:
2 æg blandes med en spsk mælk. Olie varmes i en lille pande. Æggemassen hældes i. Når den har sat sig lægges 1/4 af risblandingen på den ene halvdel og den anden halvdel af ægget vendes hen over.
Vip omuraisuen over på en tallerken og top med lidt ketchup og server 😊👍🇯🇵
Ingen kommentarer:
Send en kommentar