Gå videre til hovedindholdet

Tidsrøvere og Funnel Cake

Mange ting i livet er tidsrøvere. Nogen er gode, andre mindre gode. Én af de ting, der – dog på den gode måde, synes jeg  - har røvet en masse af min tid i det seneste halve år er online fænomenet Pintrest.

Pintrest er et socialt medie, hvor man deler bookmarks – eller faktisk billeder - fra steder på nettet, hvor man har fundet noget, der har ens personlige interesse.

Pintrest er stadig ”forholdsvist” nyt og en af de ting, der har været meget omtalt, er mængden af kvindelige brugere og de heraf følgende voldsomt mange links til lækre cupcakes og madopskrifter. Og dér har I så også grunden til, at undertegnede er på Pintrest! :-) Det ligefrem vælter rundt med lækre billeder af mad og kager, og man kan simpelthen ikke surfe rundt på Pintrest uden at ens tænder løber gevaldigt i vand ;-)

Jeg får lavet mange links (pins :-)) og hentet meget inspiration fra Pintrest og en af de seneste opskrifter, som jeg simpelthen har været nødt til at afprøve er FUNNEL CAKE.

Funnel cake er lækre, varme, sprøde, sukkerdryssede lækkerier – af den ægte amerikanske slags, som man fx får i omrejsende tivolier eller på markeder. En lille sammenligning er de spanske churros ”rør”, som man bl.a. kan købe i Tivoli til jul; men helt det samme er det ikke :-)

Min søn og hans kammerat, der var på besøg, da jeg afprøvede opskriften, var ovenud begejstrede og sønnen udtalte ligefrem, at det var det bedste han nogensinde havde smagt :-)

Her kommer opskriften:

Funnel Cake

Ingredienser (stor portion, halver eventuelt – med mindre du har hjemmet fuldt af lækkersultne unger ;-))

3 æg
½ liter mælk
1/2 tsk vanilje
10 dl mel
2½ dl sukker
1 spsk bagepulver

Vegetabilsk olie til friturestegning

Fremgangsmåde

Kom et par centimeter olie i en tykbundet gryde og varm den op til 180 grader.

Bland/pisk alle ingredienserne godt sammen.Fyld dejen i et kræmmerhus med en rund tylle i bunden (Jeg brugte en med en diameter på ca. 5 mm. Den kunne godt have været lidt mindre).Tryk dejen ned i den varme olie og lav et rodet mønster. Steg kagen til den er gylden og sprød på den ene side og vend den herefter til den er på samme måde på den anden side. Tag op med en hulske og læg på fedtsugende papir.

Put dit favoritdrys på toppen. Det kan fx være flormelis eller kanelsukker, som på billedet herunder. Serveres sprøde og varme :-)

Kommentarer

 1. Hej

  har prøvet at lave disse men synes de bliver mere seje end sprøde, hvad gør jeg mon galt? håber du har et godt tip :)

  /sandra

  SvarSlet
 2. Hej Sandra.

  Ærgerligt, at de ikke blev gode :-/ Jeg har kun prøvet dem en gang, men der blev de fine og sprøde. Min tanke er, at dine måske ikke har fået længe nok eller at olien ikke har været varm nok, måske? Eller har været for meget dej i gryden... Det er kun gæt. Håber, du får mod til at prøve igen :-)

  Karina

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …