lørdag den 28. juli 2012

Tidsrøvere og Funnel Cake

Mange ting i livet er tidsrøvere. Nogen er gode, andre mindre gode. Én af de ting, der – dog på den gode måde, synes jeg  - har røvet en masse af min tid i det seneste halve år er online fænomenet Pintrest.

Pintrest er et socialt medie, hvor man deler bookmarks – eller faktisk billeder - fra steder på nettet, hvor man har fundet noget, der har ens personlige interesse.

Pintrest er stadig ”forholdsvist” nyt og en af de ting, der har været meget omtalt, er mængden af kvindelige brugere og de heraf følgende voldsomt mange links til lækre cupcakes og madopskrifter. Og dér har I så også grunden til, at undertegnede er på Pintrest! :-) Det ligefrem vælter rundt med lækre billeder af mad og kager, og man kan simpelthen ikke surfe rundt på Pintrest uden at ens tænder løber gevaldigt i vand ;-)

Jeg får lavet mange links (pins :-)) og hentet meget inspiration fra Pintrest og en af de seneste opskrifter, som jeg simpelthen har været nødt til at afprøve er FUNNEL CAKE.

Funnel cake er lækre, varme, sprøde, sukkerdryssede lækkerier – af den ægte amerikanske slags, som man fx får i omrejsende tivolier eller på markeder. En lille sammenligning er de spanske churros ”rør”, som man bl.a. kan købe i Tivoli til jul; men helt det samme er det ikke :-)

Min søn og hans kammerat, der var på besøg, da jeg afprøvede opskriften, var ovenud begejstrede og sønnen udtalte ligefrem, at det var det bedste han nogensinde havde smagt :-)

Her kommer opskriften:

Funnel Cake

Ingredienser (stor portion, halver eventuelt – med mindre du har hjemmet fuldt af lækkersultne unger ;-))

3 æg
½ liter mælk
1/2 tsk vanilje
10 dl mel
2½ dl sukker
1 spsk bagepulver

Vegetabilsk olie til friturestegning

Fremgangsmåde

Kom et par centimeter olie i en tykbundet gryde og varm den op til 180 grader.

Bland/pisk alle ingredienserne godt sammen.Fyld dejen i et kræmmerhus med en rund tylle i bunden (Jeg brugte en med en diameter på ca. 5 mm. Den kunne godt have været lidt mindre).Tryk dejen ned i den varme olie og lav et rodet mønster. Steg kagen til den er gylden og sprød på den ene side og vend den herefter til den er på samme måde på den anden side. Tag op med en hulske og læg på fedtsugende papir.

Put dit favoritdrys på toppen. Det kan fx være flormelis eller kanelsukker, som på billedet herunder. Serveres sprøde og varme :-)

2 kommentarer:

 1. Hej

  har prøvet at lave disse men synes de bliver mere seje end sprøde, hvad gør jeg mon galt? håber du har et godt tip :)

  /sandra

  SvarSlet
 2. Hej Sandra.

  Ærgerligt, at de ikke blev gode :-/ Jeg har kun prøvet dem en gang, men der blev de fine og sprøde. Min tanke er, at dine måske ikke har fået længe nok eller at olien ikke har været varm nok, måske? Eller har været for meget dej i gryden... Det er kun gæt. Håber, du får mod til at prøve igen :-)

  Karina

  SvarSlet

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en o...