Gå videre til hovedindholdet

Snickerdoodles *<|:{o}

Sneen vælter ned udenfor og herinde dufter det rigtigt dejligt af JUL!!! Jeg har nemlig gang i mine yndlings julesmåkager, der ikke kun smager fantastisk, men også lyder sådan lidt juleagtigt :-) Jeg bager nemlig Snickerdoodles ;-)

Snickerdoodles er en amerikansk julesmåkage, som jeg ikke lige har fundet magen til i de danske opskriftsbøger - og det er en skam, for den smager himmelsk! Sådan knasende sprød udenpå og så en lille smule "chewy" (i mangel af et dansk term for det samme ;-)) indeni :-)

Min opskrift producerer 5 plader á 12 snickerdoodles; men der er som regel allerede forsvundet en pæn del inden de når så langt som til kagedåsen, så vi plejer at måtte bage dem af 2 omgange her i huset; men så rækker de også til hele julemåneden (alt med måde, ikk'?! ;-) :-)

Her får I opskriften. Den er som sagt oprindelig fra USA, så målene er nok lidt sære ;-)

Snickerdoodles - ca. 60 stk. 

360 gram hvedemel
1/2 tsk salt
2 tsk bagepulver
227 gram smør, stuetemperatur
300 gram sukker
2 store æg
1 tsk vanilleessens

Drys
66 gram sukker
2 tsk stødt kanel

Bland de tørre ingredienser i en skål. I en anden skål røres smør og sukker godt sammen - evt. med en elpisker. Det skal være helt cremet. Så røres vanilleessensen i og herefter æggene - et af gangen. Til sidst blandes al sammen.

Sukker og kanel til drysset (coatingen) blandes i en skål og dejen trilles til små kugler - ca. 2-2,5 cm i diameter. Kuglerne rystes i sukker/kanelblandingen, så der er et godt lagt over det hele. Jeg plejer at lave 4 kugler af gangen, så de ikke klistrer sammen i skålen. Herefter sættes kuglerne på en kageplade: 4 henad og 3 nedad, så der er god afstand. Kuglerne trykkes lidt flade med bunden af et glas. Jeg plejer lige at trykke glasbunden ned i sukkerblandingen mellem hvert tryk, så glasset ikke klistrer fast til kagen :-)

Kagerne bages en plade af gangen midt i ovnen v. 200 grader over/undervarme i ca. 8 minutter.

Velbekomme - eller enjoy, burde jeg jo nok sige :-)

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …