Gå videre til hovedindholdet

Christoffers citroncupcakes

Sønnen skulle dele kager ud til spejdervennerne i forbindelse med sin fødselsdag. Han havde meget specifikke ønsker til kagerne og sammen opfandt vi denne opskrift, som blev vældig godt modtaget :-)Citron cupcakes – 12 stk.

Ingredienser
150 g. blødgjort smør
150 g. sukker
½ tsk. vanilje ekstrakt
Fintreven skal af ca. ½ citron (usprøjtet)
150 g. hvedemel
3 store æg
1 tsk. bagepulver
En knivspids salt
Citronsirup:
½ dl sukker
Saften af 1 stor eller 2 små citroner

Frosting
1 bæger pasteuriserede æggehvider (1½ æggehvide)
Ca. 200 gram flormelis (tilsættes indtil rette konsistens er opnået)
Citronsaft – 2-3 tsk.
Pastafarve gul eller grøn (ikke frugtfarve – det er for flydende!)
Evt. farvet krymmel til dekoration på toppen.

Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 180 grader C (over/undervarme – ved varmluft 160 grader C)
Put 12 cupcakepapirforme i en cupcakepande til 12 cupcakes
Mix smør, sukker, citronskal og vanilleekstrakt med en håndmixer i en stor skål til blandingen er let og luftig.
Tilsæt æg – et af gangen.
Bland mel, bagepulver og salt i en separat skål og sigt det i den våde blanding og rør let til dejen lige er jævn.
Fordel dejen i de 12 cupcakeforme og bag midt i ovnen i ca. 18-20 minutter til de er bagt. Check evt. med en kødnål, der skal komme ren ud, når den stikkes ned i kagen.

Mens kagerne bages forberedes citronsiruppen: Bland ½ dl. sukker med saften fra en stor citron (eller 2 små). Varm det op, så sukkeret smelter helt og køl det herefter.

Når cupcakes’ene kommer ud af ovnen fjernes de fra panden og sættes på en rist. Her prikkes de let i toppen med en gaffel og en tsk. citronsirup hældes forsigtigt ud over hver kage, så den opsuger siruppen. Gentag evt. hvis der er mere sirup tilbage.

Lad herefter kagerne køle til de er helt kolde.

Frosting (giver frosting til ca. 12 cupcakes med en stor swirl på toppen – eller til ca. 24, hvis man laver en mindre swirl i midten. Vi laver den mindre swirl).)

I en helt ren og tør skål starter man med at piske æggehviden til den begynder at stivne let. Så tilsættes ½ af sukkeret og der piskes videre. Herefter tilsættes pastafarve og citronsaft og der piskes videre til farven er helt blandet ind i massen. Herefter tilsættes flormelis lidt af gangen indtil frostingen er så stiv/tyk, at der dannes toppe, der bliver stående, når piskeriset løftes. Dette kan godt tage 5-6 minutter. Bliver frostingen for tyk kan man forsigtigt tilsætte en smule mere citronsaft.

Frostingen puttes i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sættes midt på cupcaken i en ”swirl”. Drys evt med farvet krymmel til slut.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …