tirsdag den 19. januar 2016

Christoffers citroncupcakes

Sønnen skulle dele kager ud til spejdervennerne i forbindelse med sin fødselsdag. Han havde meget specifikke ønsker til kagerne og sammen opfandt vi denne opskrift, som blev vældig godt modtaget :-)Citron cupcakes – 12 stk.

Ingredienser
150 g. blødgjort smør
150 g. sukker
½ tsk. vanilje ekstrakt
Fintreven skal af ca. ½ citron (usprøjtet)
150 g. hvedemel
3 store æg
1 tsk. bagepulver
En knivspids salt
Citronsirup:
½ dl sukker
Saften af 1 stor eller 2 små citroner

Frosting
1 bæger pasteuriserede æggehvider (1½ æggehvide)
Ca. 200 gram flormelis (tilsættes indtil rette konsistens er opnået)
Citronsaft – 2-3 tsk.
Pastafarve gul eller grøn (ikke frugtfarve – det er for flydende!)
Evt. farvet krymmel til dekoration på toppen.

Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 180 grader C (over/undervarme – ved varmluft 160 grader C)
Put 12 cupcakepapirforme i en cupcakepande til 12 cupcakes
Mix smør, sukker, citronskal og vanilleekstrakt med en håndmixer i en stor skål til blandingen er let og luftig.
Tilsæt æg – et af gangen.
Bland mel, bagepulver og salt i en separat skål og sigt det i den våde blanding og rør let til dejen lige er jævn.
Fordel dejen i de 12 cupcakeforme og bag midt i ovnen i ca. 18-20 minutter til de er bagt. Check evt. med en kødnål, der skal komme ren ud, når den stikkes ned i kagen.

Mens kagerne bages forberedes citronsiruppen: Bland ½ dl. sukker med saften fra en stor citron (eller 2 små). Varm det op, så sukkeret smelter helt og køl det herefter.

Når cupcakes’ene kommer ud af ovnen fjernes de fra panden og sættes på en rist. Her prikkes de let i toppen med en gaffel og en tsk. citronsirup hældes forsigtigt ud over hver kage, så den opsuger siruppen. Gentag evt. hvis der er mere sirup tilbage.

Lad herefter kagerne køle til de er helt kolde.

Frosting (giver frosting til ca. 12 cupcakes med en stor swirl på toppen – eller til ca. 24, hvis man laver en mindre swirl i midten. Vi laver den mindre swirl).)

I en helt ren og tør skål starter man med at piske æggehviden til den begynder at stivne let. Så tilsættes ½ af sukkeret og der piskes videre. Herefter tilsættes pastafarve og citronsaft og der piskes videre til farven er helt blandet ind i massen. Herefter tilsættes flormelis lidt af gangen indtil frostingen er så stiv/tyk, at der dannes toppe, der bliver stående, når piskeriset løftes. Dette kan godt tage 5-6 minutter. Bliver frostingen for tyk kan man forsigtigt tilsætte en smule mere citronsaft.

Frostingen puttes i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sættes midt på cupcaken i en ”swirl”. Drys evt med farvet krymmel til slut.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en o...