søndag den 17. januar 2016

Portal 2 party/10-års fødselsdagsfest

Så – sønnen har, som tidligere omtalt, ganske høje forventninger, når det kommer til fejring af sin fødselsdag for vennerne. Vi er ikke ude i en tur i legeland (selvom DET i øvrigt også er noget, der stiller høje krav – især til forældrenes pengepung :-o). Vi har prøvet det med legelandet én gang og det var så med sønnens egne (nu 10-årige) ord: ”Den mest dødsyge fødselsdag” han nogensinde har holdt… (og jeg, der faktisk havde gået og troet, at det var en ok succes… oh well).

Nu fyldte han så 10 år den unge mand og ønskede sig i den anledning en Jurrasic World fødselsdag (jeg kom til at sige Jurrasic Park – DET var det IKKE! Det var WORLD!! – ok – same difference, hvis du spørger mig, men det gjorde han så ikke…nej – I fornemmer ”Tweenen” har gjort sit indtog i familien ;-)).

Nå – jeg tænker: Ok – en dinokage og lidt dinobilleder på væggene og så lidt guirlander med tropiske blade – så må det ligne en dinoworld. Skulle være til at klare…

Desværre for mig ombestemmer han sig så (igen!) ca. 2 uger inden festen! Nu er det ikke længere dinoer, der er hot (og tænkte jeg det ikke nok…) – nu skal det være et Portal 2 party. Et ”A-hvaffor-et-party???” ser I lige mig… Havde simpelthen ikke den fjerneste idé om, hvad barnet mente…

Heldigvis er Pinterest, som så mange gange tidligere, min ven i sådanne sammenhænge og det lykkedes mig forholdsvist hurtigt at spore mig ind på, hvad Portal 2 er for et spil (spil!).

Vi inviterede således hele klassen til Portal 2 party med en kryptisk invitation til at deltage, som testperson i Aperture Science Foreløbige Dueligheds Kvalifikationstest på testcenteret (der så bare var hjemme hos os selv ;-))Og selvom jeg havde min tvivl om hvorvidt børn, der alle er omkring de 10, stadig ville være til skattejagt og slikposer, så var den primære aktivitet til festen en GPS-skattejagt ud i de frostkolde gader i nabolaget med telefonerne, som vejviser. Det gik heldigvis fint (med de enkelte elementer af utilfredshed hos nogle, som man nok ikke undgår - uanset hvad man gør), så en sådan aktivitet kan jeg godt stå inde for at anbefale til de lidt større børn :-) Jeg investerede i en skattejagts app til tablet/mobil, der hedder Xnote. Den var ikke særligt dyr og nem at bruge og alle børnene let kunne hente posterne ned på deres medbragte mobiltelefoner (hvis de ellers havde en åben placeringstjeneste og åben data!). Det fungerede fint :-)Efter gæsterne var kommet og havde fået både velkomstdrinks

og lækker hjemmebagt pizza (med kæmpe hjælp fra søde Eva!!) delte vi børnene op i 3 hold (hvilket kunne lade sig gøre med hjælp fra ligeså smadder søde Mai Britt!). Børn nu om dage (og sikkert også tidligere) kan være lidt af en mundfuld at håndtere i større grupper, så vi delte dem helt bevidst op, så vi havde dem i mindre grupper (navngivet efter Portal 2 elementer :-)) og derfor lettere kunne styre slagets gang ;-) Så tog vi godt med overtøj på og gik ud på de 3 planlagte ruter (vi brugte de samme poster til alle grupper, men tog dem blot i forskellig rækkefølge).


Posterne (eller test chambers, som de hedder i selve spillet - der var 6 i alt - lagt i kasser og gemt i carporte rundt omkring i nabolaget - efter aftale med carportenes ejere naturligvis ;-))) var lavet over Portal 2 temaet med opgaver, der tog udgangspunkt i enkelte elementer fra spillet (fx eksploderende citroner); men samtidig var det vigtigt for mig i planlægningen, at det ikke skulle være et must, at børnene kendte til spillet for at de kunne deltage aktivt i skattejagten.

Jeg havde forsøgt at time skattejagten ved at gå ruterne igennem flere gange og lægge tid ind til både kakaodrikning og løsning af opgaverne. Jeg havde dog lige glemt at tage højde for, at på en solbeskinnet snevejrsdag med en flok 9-10 årige skal der også lige tillægges ekstra tid til at kaste med sne og drøne op og ned af bakker, så vi kom lidt sent tilbage til kage og slikposer. Børnene lod sig dog overhovedet ikke distrahere af at deres forældre hobede sig op i gangen til afhentning. De sad fint og spiste kage og kiggede på Portal 2 slikposer (hvor indholdet afspejlede de poster, de havde gennemført). Der var også diplomer til alle fra Aperture Science Labs, som – naturligvis også - er en del af Portal 2 spillet :-)

  

Og nu er det vel overstået (*GGG*) og sønnen var glad – og det er jo derfor, man gør det :-)


#10thbirthday #birthdayparty #portal2 #themeparty #kreamom #pintrestworthybirthdays

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en o...