Gå videre til hovedindholdet

Portal 2 party/10-års fødselsdagsfest

Så – sønnen har, som tidligere omtalt, ganske høje forventninger, når det kommer til fejring af sin fødselsdag for vennerne. Vi er ikke ude i en tur i legeland (selvom DET i øvrigt også er noget, der stiller høje krav – især til forældrenes pengepung :-o). Vi har prøvet det med legelandet én gang og det var så med sønnens egne (nu 10-årige) ord: ”Den mest dødsyge fødselsdag” han nogensinde har holdt… (og jeg, der faktisk havde gået og troet, at det var en ok succes… oh well).

Nu fyldte han så 10 år den unge mand og ønskede sig i den anledning en Jurrasic World fødselsdag (jeg kom til at sige Jurrasic Park – DET var det IKKE! Det var WORLD!! – ok – same difference, hvis du spørger mig, men det gjorde han så ikke…nej – I fornemmer ”Tweenen” har gjort sit indtog i familien ;-)).

Nå – jeg tænker: Ok – en dinokage og lidt dinobilleder på væggene og så lidt guirlander med tropiske blade – så må det ligne en dinoworld. Skulle være til at klare…

Desværre for mig ombestemmer han sig så (igen!) ca. 2 uger inden festen! Nu er det ikke længere dinoer, der er hot (og tænkte jeg det ikke nok…) – nu skal det være et Portal 2 party. Et ”A-hvaffor-et-party???” ser I lige mig… Havde simpelthen ikke den fjerneste idé om, hvad barnet mente…

Heldigvis er Pinterest, som så mange gange tidligere, min ven i sådanne sammenhænge og det lykkedes mig forholdsvist hurtigt at spore mig ind på, hvad Portal 2 er for et spil (spil!).

Vi inviterede således hele klassen til Portal 2 party med en kryptisk invitation til at deltage, som testperson i Aperture Science Foreløbige Dueligheds Kvalifikationstest på testcenteret (der så bare var hjemme hos os selv ;-))



Og selvom jeg havde min tvivl om hvorvidt børn, der alle er omkring de 10, stadig ville være til skattejagt og slikposer, så var den primære aktivitet til festen en GPS-skattejagt ud i de frostkolde gader i nabolaget med telefonerne, som vejviser. Det gik heldigvis fint (med de enkelte elementer af utilfredshed hos nogle, som man nok ikke undgår - uanset hvad man gør), så en sådan aktivitet kan jeg godt stå inde for at anbefale til de lidt større børn :-) Jeg investerede i en skattejagts app til tablet/mobil, der hedder Xnote. Den var ikke særligt dyr og nem at bruge og alle børnene let kunne hente posterne ned på deres medbragte mobiltelefoner (hvis de ellers havde en åben placeringstjeneste og åben data!). Det fungerede fint :-)



Efter gæsterne var kommet og havde fået både velkomstdrinks

og lækker hjemmebagt pizza (med kæmpe hjælp fra søde Eva!!) delte vi børnene op i 3 hold (hvilket kunne lade sig gøre med hjælp fra ligeså smadder søde Mai Britt!). Børn nu om dage (og sikkert også tidligere) kan være lidt af en mundfuld at håndtere i større grupper, så vi delte dem helt bevidst op, så vi havde dem i mindre grupper (navngivet efter Portal 2 elementer :-)) og derfor lettere kunne styre slagets gang ;-) Så tog vi godt med overtøj på og gik ud på de 3 planlagte ruter (vi brugte de samme poster til alle grupper, men tog dem blot i forskellig rækkefølge).


Posterne (eller test chambers, som de hedder i selve spillet - der var 6 i alt - lagt i kasser og gemt i carporte rundt omkring i nabolaget - efter aftale med carportenes ejere naturligvis ;-))) var lavet over Portal 2 temaet med opgaver, der tog udgangspunkt i enkelte elementer fra spillet (fx eksploderende citroner); men samtidig var det vigtigt for mig i planlægningen, at det ikke skulle være et must, at børnene kendte til spillet for at de kunne deltage aktivt i skattejagten.





Jeg havde forsøgt at time skattejagten ved at gå ruterne igennem flere gange og lægge tid ind til både kakaodrikning og løsning af opgaverne. Jeg havde dog lige glemt at tage højde for, at på en solbeskinnet snevejrsdag med en flok 9-10 årige skal der også lige tillægges ekstra tid til at kaste med sne og drøne op og ned af bakker, så vi kom lidt sent tilbage til kage og slikposer. Børnene lod sig dog overhovedet ikke distrahere af at deres forældre hobede sig op i gangen til afhentning. De sad fint og spiste kage og kiggede på Portal 2 slikposer (hvor indholdet afspejlede de poster, de havde gennemført). Der var også diplomer til alle fra Aperture Science Labs, som – naturligvis også - er en del af Portal 2 spillet :-)

  





Og nu er det vel overstået (*GGG*) og sønnen var glad – og det er jo derfor, man gør det :-)


#10thbirthday #birthdayparty #portal2 #themeparty #kreamom #pintrestworthybirthdays

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!




Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.




Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …