fredag den 27. juli 2012

Pulled chicken

Sådan en kæmpe nakkefilet på grillen i noget der ligner hel halv eller en hel dag giver et – efter sigende – blændende resultat, der hedder Pulled Pork. Det er jo ganske sikkert noget ”man” bliver nødt til at prøve på et tidspunkt, men indtil videre har jeg hverken haft anledningen eller tiden til at kaste mig over projektet. Det var derfor med glæde, at jeg faldt over en opskrift på Pulled Chicken hos Mad Med Hjertet (her), der så en del mere overkommelig ud :-) Det måtte jeg prøve :-)

Marinade laves og kylling marineres heri i en pose i køleskabet i ca. et døgn. Jeg havde ingen færdig barbecuesauce, så blandede bare lidt forskelligt sammen: Mexicansk ketchup, soya, chili, ahorn sirup, knust hvidløg etc.. Det plejer at være lækkert nok :-)

Dagen efter – lige da jeg kom hjem fra arbejde – kom det i ovnen i en gryde med låg og stod så der og simrede i de angivne par timer :-)

Da de var klar, skilte jeg dem ad med 2 gafler, så de var helt strimlede. Jeg valgte at koge resten af marinaden lidt mere ind på komfuret, da jeg syntes, det var lidt for flydende. Mens marinaden kogte, bagte jeg de langtids-koldhævede boller, som jeg lige havde kastet dej sammen til om morgenen. De er endnu en af de dér ting, som jeg laver lidt på slump, men de plejer at blive meget lækre :-)



Saucen blev så hældt ud over kyllingestrimlerne og ind i bollen med det og voila – pulled chicken sandwich med ananas. Super lækkert :-)




Her er opskriften, som jeg lavede den:

Pulled Pineapple Chicken 4-6 pers

4 store kylligebryster
1 1/2 dl barbequesauce (jeg lavede, som sagt, bare min egen, men har man noget færdigkøbt, kan det også sagtens bruges)
½ helt hvidløg (eller 2 store fed), knust
1 tsk groft salt
2 tsk paprika
½ dåse ananas skåret i mindre stykker + ca. 1½ dl. af saften

Dagen før:
1. Bland barbequesauce med hvidløg, salt, paprika, ananas og juicen og vend den med kyllingebrysterne i en pose.
2. Klem luften ud af posen. Luk den tæt og læg den i køleskabet.

På dagen:
1. Hæld hele posens indhold i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen, og læg låget på. Kødet skal være dækket af marinade ellers kan du evt. tilsætte lidt vand.

2. Læg låg på gryden og sæt den ind i en forvarmet ovn ved 150 grader i 10 min og skru derefter ned på 100 grader og lad den stå i ovnen i de næste 2 timer. Check evt. med et steegtermometer, at kødet har nået en kernetemperatur på ca. 95 grader.

3. Riv kødet fra hinanden til trevler med 2 gafler. Læg det i et fad og hæld marinaden over (jeg kogte marinaden lidt ind i ca. 10 minutter, så den blev lidt tykkere). Server i boller.

1 kommentar:

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en o...