onsdag den 1. august 2012

En meget vovet påstand testes

"Himmerigskagen" stod der - intet mindre... Hmmm... Det lyder jo fristende; men man bliver alligevel lidt forbeholden, når en kage (eller en kagebager) føler sig "nødsaget" til at give en kage et SÅ prangende navn. Det lyder jo bare liiidt for godt til at være sandt, ikke sandt. Det måtte testes :-) Heldigvis bød skabet på alt, der skulle i kagen, så jeg gik - på forhånd lettere skeptisk- i gang :-)

Mandler, mørk chokolade og maizenamel hakkes fint.

Og så ser det sådan ud. Smør, rørsukker og vanilleekstrakt piskes let og luftigt og æggene piskes i ét af gangen. Det vendes i den hakkede masse.

Og hældes i formen.
Bages v. 175 grader i ca. 1 time.
Den bagte kage.
Den bagte kage.
Køles og drysses med flormelis.
Og voila: 1 stk. himmerigsmundfuld klar til servering :-)

Konklusionen blev, at selvom man måske ikke ligefrem hørte englene synge, så var det faktisk en SUPERlækker kage - let og lækker, med mørk chokoladesmag - uuuhm :-)

Opskriften findes her eller også er der en kopi her:

HIMMERIGSKAGEN

Ca. 12-14 stykker

Det skal du bruge:
300 g mandler
200 g mørk chokolade
2 spsk. maizenamel
200 g smør
200 g rørsukker
1 spsk. vaniljeekstrakt
4 store æg

Sådan gør du:
Tænd din ovn på 175°. Beklæd en springform (22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld mandler, mørk chokolade og maizenamel i en foodprocessor og kør, til alt er kværnet meget fint. Pisk smør, rørsukker og vaniljeekstrakt, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Rør mandelblandingen i og hæld dejen i springformen. Læg et stykke bagepapir løst over formen og bag kagen i 1 time. Lad den køle helt af, før du skærer et lækkert stykke og smager på herlighederne.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Omuraisu (Japansk omelet)

Sønnen (eller ok nok ikke KUN sønnen 🙃) drømmer sig tilbage til Japan og i dag havde han spurgt om vi ikke kunne lave omuraisu, som er en o...