I år har træet dog været så "frækt" at smide en stor del af æblerne, inden de er blevet rigtigt modne - træls; men noget syntes jeg, at de fine røde æbler skulle bruges til så jeg samlede dem skyndsomt sammen og lavede først et dejligt æblehjerte med det flotte grønne græs som baggrund og derefter brugte jeg de bedste af æblerne til det, som vi i vores hus synes er verdens bedste æbletærte :-)
Skræl æblerne, fjern kernehuset og del i mindre stykker
Drys med sukker, kanel og revet muskatnød og citronsaft. Vend sammen.
Dejen deler jeg i 2, ruller ud, filmer og lader ligge i køleskabet i ca. 1 time.
Det største stykke dej lægges i bunden på formen.
Æblerne fordeles i.
Smørklatter ovenpå.
Og nu låget ovenpå.
Det trykkes fast, så det lukker tæt (jeg har måtte lappe lidt, som det ses ;-))
Kanten trykkes med en gaffel.
Der skæres "luft"-huller
Jeg bruger den overskydende dej til lidt pyntemønster ;-)
Og drysser perlesukker/rørsukker på. Inden man drysser på kan man pensle med lidt vand (det glemte jeg dog denne gang ;-))
Ca. 25 minutter ved 200 grader i ovnen og her er den færdige tærte :-)
Server med flødeskum eller
creme fraiche (og her et lækkert brombær fra haven ;-))
Og opskriften:
Æbletærte
400 g. smør
200 g. sukker
2 æg
Fyld:
Ca.
125. g. sukker
2½ spsk. mel
1 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. stødt muskatnød
Saft af ½ citron
40 g. smør i tern
Rørsukker - til pynt
Lidt vand - til pensling
Ælt dejen sammen. del i 2 lige store dele. Tryk flade med hånden og stil på køl i vita wrap i ca. 1 time.
Imens skrælles og deles æblerne og vendes med citronsaften. I en anden skål blander man resten af ingredienserne og vender det sammen med æblestykkerne.
På et melet bord ruller du den ene dej plade ud, så den er lidt større end din tærtefom (jeg bruger én der er
Ingen kommentarer:
Send en kommentar