lørdag den 26. november 2016

Polkahjul - eller Polkajul, måske ;-)

Jeg finder (som tidligere nævnt) ofte inspiration på Pinterest og da vi skulle have børnejulekagebage-dag var jeg på jagt efter noget sjovt til dem :-)

Jeg fandt 2 forskellige kager, der var interessante - den ene var en farvet spiral-kage og den anden var en med knuste slikstokke i. Da vi allerede havde 2 andre kager, vi også skulle lave, besluttede jeg at eksperimentere og forsøge at kombinere de to - og det blev faktisk en succes :-)

Så nu deler jeg, som lovet, opskriften, som vi fik bikset den sammen.


Polkahjul - ca. 100 stk.



Ingredienser:

375 g. hvedemel
3/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
225 g. smør (blødt)
200 g. sukker
1 æg - pisket + 1 æggeblomme
1 spsk. mælk
Grøn farve (jeg brugte pastafarve)
1 tsk. vanille essens
4 slikstokke
1 tsk. pebermynteekstrakt
Farvet krymmel (kan udelades)

Fremgangsmåde:

Bland mel, bagepulver og salt og sæt til side
Pisk smør og sukker til det er lyst og tilsæt herefter ægget (ikke den ene blomme, den skal først bruges senere) og mælken.
Tilsæt melblandingen og saml til en dej.

Del dejen i 2.
Den ene halvdel tilsættes grøn farve og vanilleessens
Den anden halvdel tilsættes den ene æggeblomme og de 4 slikstokke, som forinden er blevet knust i en blender/foodprocessor (ikke for fint), samt pebermynteekstrakt.

Hver halvdel deles igen i 2 (så er det lettere at have med at gøre).

1 del grøn dej rulles ud til en firkant (ca 1/3 cm tyk)
Og 1 del lys dej rulles ud på samme måde.

Den lyse dej lægges ovenpå den grønne dej og dejene rulles sammen som en roulade.

Rullen rulles godt sammen så de 2 forskellige deje sidder sammen og derefter rulles i krymmel. Jeg delte herefter rullen midt over. Puttede film på og lagde dejen på køl i 2 timer.

Herefter gentages med de resterende klumper dej.

Når rullerne er helt kolde tændes ovnen på 190 grader varmluft og rullerne skæres ud i skiver i ca. ½ cm. tykkelse.

Skiverne lægges på en bageplade med bagepapir og hver plade bages i ca. 8 minutter og kagerne køles herefter på en rist.

God fornøjelse :-)














Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Citronmåne – Karinas version - Copycat "Dancake"

Jeg opdaterer denne blog meget sjældent og poster mere på min Insta @rinabager; men jeg gør lige en undtagelse med denne opskrift :-) Citron...