Jeg har fx fået mig en spiralizer, så den kan lave grøntsagsstrimler (og måske mere om det en anden gang ;-)) og senest har jeg erhvervet mig en pastamaker. Ikke sådan en, der laver flade plader, som strimles til pasta - næ nej, denne kan lave både spaghetti, skruer og diverse macaronier - så cool! :-)
Vi har prøvet diverse forskellige slags allerede og her følger opskriften, hvis andre skulle have lyst til at kaste sig ud i hjemmelavet pasta :-)
Pastadej (til ca. 4 personer)
250 gram pastamel (Tipo 00)
150 gram hvedemel (bare helt almindelig)
4 store æg
1 tsk salt
Olivenolie
Man blander mel og salt og hælder det i røreskålen. Former en lille skål i melet og hælder æggene heri:
Man rører nu rundt med dejkrogen til det begynder at samle sig. Så tilsætter man olivenolie - bare en smule af gangen. Jeg kan ikke give en mængde, da jeg gør det på gefühl; men dejen skal blive sådan lidt sej, som modellervoks, men den må ikke være tør. Den skal æltes temmeligt længe, så tilsæt olivenolie langsomt lidt af gangen og ælt godt imellem hver tilsætning, så skal du nok ramme det rigtige punkt.
Jeg bruger et tip, som jeg har læst et andet sted: Nemlig, at den færdige dej skal kunne holde på et fingeraftryk, som her:
Den færdige dej kommes på køl i et par timer og til min pastamaker former man herefter kugler på størrelse med en valnød, som kommes i en efter en, som pastaen kommer ud:
Efter sønnens ønske serverede vi i dag med tomatpesto, parmasanflager og parmaskinke; men mulighederne er endeløse. Skal også snart prøve at tilsætte smag til selve pastadejen :-)
Håber, det kan inspirere :-) Det er lidt tidskrævende med frisk pasta; men resultatet er forrygende og pastamakeren er altså noget nær verdens bedste køb (og det får jeg ikke en klejne for at sige! :-)).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar