Gå videre til hovedindholdet

Pokémon kvaler

Sønnen har et noget ambivalent forhold til Pokémon GO. Altså, han er meget glad for spillet (havde faktisk set frem til det i næsten et helt år, da det endelig var klar til at hente ned :-)); men han er TRÆT af, at alle de ”uindviede” nu pludselig er så *kloge*på Pokémons. Selv har han været Pokémonfan i i hvert fald de seneste 4 år og har i den forbindelse måttet lægge øre til mangen en hån fra ”vennerne” i skolen; men nu kan selvsamme ”venner” pludselig ikke få nok af Pokémons. Kan måske godt lidt forstå hans frustrationer…

Nå; men vi har lige fejret fødselsdag for sønnen. Ikke en temafest i år (vi snuppede hele børneflokken med i biffen i stedet ;-)); men kage – det skulle de da have – og i år var kagetemaet (igen) Pokémon – eller faktisk Pokémon GO denne gang :-)

Kagen blev meget beundret og spist! (”Hold nu op, hvor smager den godt” var der ovenikøbet flere, der sagde :-)) – selvom den sortfarvede smørcreme i midten gav dem ”flotte” sorte læber ;-) (Og selvom mine modelleringsevner måske ikke er de allerbedste, så er det altså ikke en rigtigt dårlig version af Pikachu, der er på kagen; men derimod Mimikyu, der klæder sig ud, som Pikachu, så det er derfor, at han ser lidt "syg" ud ;-)

Til familiefejring ugen efter fik vi også kage med Pokémon tema. Jeg ville gøre det let for mig selv, så jeg lavede bare vores almindelige fødselsdagslagkage og dekorerede den med små dutter royal icing – og her kommer lige en note til mig selv (og evt. andre, der kan bruge den): Det var en DÅRLIG idé!!! Det var noget MEGA griseri! Det tog en KRIG! Og min ryg og mine hænder lider stadig under arbejdet her flere dage efter… :-o Men fin - det blev den da :-)

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …