tirsdag den 28. juni 2011

Smølfe cake pops :-)

Har fundet en soul mate i kagebagning på arbejdet :-) Overhørte hende sige til en kollega, at hun havde lavet smølfe cake pops! Desværre havde hun ingen billeder; men hun fortalte mig, hvordan hun havde gjort og DET måtte jeg også prøve.

Her er et par snapshots af processen:



Et par "glemte" kager

En mødekage til arbejdet:
og en hygge-søndags-sommerkage til et besøg hos Morfar:



søndag den 22. maj 2011

Kantine-besværligheder...






Efter at være startet i job igen - og dermed have daglig adgang til frokostkantine, fredagsmorgenmad etc. - har jeg liiiige en lille krise i min buksekamp... hmmm... men synes det er lidt for meget at forlange af mig selv at jeg udover træthed og alt det nye på jobbet også skal kæmpe med hvad jeg putter i hovedet, så sådan må det lige blive nu - men ikke for længe!!!

Kan se, at jeg lige har glemt at flashe de seneste kager. De kommer lige her :-)


torsdag den 31. marts 2011

Tja...


Jeg burde jo have kunnet forudsige det, men indlæggene i min blog er ikke heeeelt så hyppige, som jeg lige havde forestillet mig, da jeg lavede den; men er et hurtigt re-cap af den seneste tids eskapader ;-)

Græsk Moussaka: Fandt en fantastisk opskrift, som jeg bare måtte prøve. Opskriften ændrede jeg naturligvis straks på; men jeg må sige, at den faldt rigtigt godt i familien smag. Faktisk SÅ godt, at Christoffer endnu engang roste sin mor for hendes madlavning. Dejligt! :-) Og den var faktisk også lækker - også selvom den indeholdt lammekød, som normalt ikke er min favorit...

En Kina-kusine-kage: Via facebook har jeg (gen-)fundet kontakten til en masse af mine familiemedlemmer på min fars side. Både fætre, kusiner og gran-"de-samme" ;-)))) Det er virkelig dejligt!! Her i weekenden havde vi så (endelig - og det er MIN fejl, at det har taget så lang tid!!!) besøg af min kusine Aase og hendes mand Poul-Erik, som faktisk bor ganske tæt på os. Vi har tidligere snakket om, at vi begge har en forkærlighed for den asiatiske restaurant Hua Long i Roskilde, så menuen stod naturligvis på kinesisk. Da jeg dog ikke lige kendte en kinesisk kageopskrift (og kage - det skal der jo til ;-))) lavede jeg en "alm." kage med kinesisk dekoration. Faktisk havde jeg lavet en kinesisk drage, der skulle have været på toppen; men den blev altså ikke god nok til at jeg ville dele den, hverken med gæsterne eller her på bloggen, så I må nøjes med Kina-kagen UDEN dragen ;-) Kagen var nøddebunde og en enkelt chokoladebund med passionsfrugt-/appelsinmousse og hvid chokolademousse med friske jordbærstykker :-)

Så har jeg gjort en opdagelse!! Pludselig den anden dag så jeg STARBUCKS! kaffe i vores lokale Rema. Af alle steder!!??!! Nu har jeg i al den tid jeg kan huske været stor fan af Starbucks og jeg har ærgret mig længe og meget over, at det eneste sted i DK man kunne købe en kop Starbucks var i Kastrup Lufthavn (som om jeg render dér hele tiden - not!!); men nu kan det altså så købes i butikkerne. Bevares - oplevelsen er jo ikke den samme!! Men kaffen smagte faktisk ganske glimrende og man kan jo håbe på, at de færdige købebægre kan bane vejen for "rigtig" Starbuckskaffe i DK indenfor den nærmeste fremtid. Må indrømme, at jeg i hvert fald ikke har været så begejstret over at se et nyt produkt på hylderne, siden den dag jeg opdagede Ben&Jerry's hos /7-eleven ;-))))))))


lørdag den 19. marts 2011

Hvidvinskylling med grønne druer


Så lykkedes det mig, at få lavet kyllingeretten, som jeg har tænkt mig at sende ind til Karoline-konkurrencen. Kriteriet for at deltage er, at man laver en ret med Karolines Madlavningsfløde 8% :-)

Hvis I gider, så gå ind på siden og klik "Like" ved retten. Den der har flest "Likes" ("Synes godt om") vinder nemlig :-)

Her får I lige opskriften:

Hvidvinskylling med grønne druer

4 personer

Ingredienser:

400 g. kyllingeinderfilet

1 stort løg, skåret i små tern

3 dl. tør hvidvin

1 terning hønsebouillon

250 g. grønne druer

¼ l. Karoline madlavningsfløde 8%

Salt & peber

Smør til stegning

Frisk persille til at drysse med.

Fremgangsmåde:

Krydder fileterne med salt og peber og steg i smørret i en sautepande, til de er lysebrune på begge sider. Tag dem af panden.

Steg nu løgene i smør til de er klare. Læg kyllingen tilbage i panden og hæld hvidvin og bouillonterning ved. Lad simre i ca. 7 minutter. Hæld derefter de skyllede, hele druer i sammen med madlavningsfløden og lad simre videre i ca. 10 minutter. Herefter er retten færdig.

Drys med persille og server med jasminris og lunt flute. Superenkelt, men meget, meget lækkert :-)

Kikset kylling og festlige flødeboller




For tiden kører der en konkurrence på Facebook hos Karolines Køkken, hvor man skal indsende sin bedste opskrift, der bruger madlavningsfløde, og så kan man vinde råvarer for 5.000,- og en kok, der kommer og laver mad. Det lyder jo ikke dårligt, og da jeg mener, at jeg har en god opskrift, købte jeg fløden i går og ville lave retten i går aftes. Det gik dog ikke helt, som jeg havde planlagt...

Jeg havde taget kylling ud af fryseren - nogle stykker, som jeg havde flået skindet af i anden sammenhæng, så det var lige, hvad jeg skulle bruge. Desværre viste det sig, at jeg havde husket forkert, så da jeg puttede dem i panden, opdagede jeg, at det kun var ben og der ikke var noget kød på. Havde tydeligvis gemt dem til at lave fond af... suk... og imens jeg stod og bandede (ups!) over fejltagelsen glemte jeg at skrue ned for de ris, som jeg havde sat over, så de fik fuld varme - mere suk!!! Overvejede lidt at køre i Rema og købe kød og starte forfra, men i stedet endte det mad at Chr. fik et Happy Meal til aftensmad, manden fik rugbrødsmadder og jeg fik suppe. Det er altså meget sjældent, at min madlavning kikser, men når den gør - ja, så gør den det da med manér... Nu må vi se, om jeg har mere held med retten i dag :-)

I dag kom vi tidligt op. Sønnen lever efter devisen, at hvorfor sove, når man kan få noget ud af dagen, så vi var oppe lidt over 6!!!

Nu siger man jo, at early bird catches the worm, så når nu jeg VAR oppe besluttede jeg også at bruge tiden konstruktivt :-) Og hvad mere konstruktivt end at afprøve en opskrift på hjemmelavede flødebolle, som jeg faldt over for nylig :-) Opskriften kommer fra Odense Marcipan. Jeg fandt den dog i en anden blog, men kan desværre ikke huske hvor - ellers havde jeg naturligvis indsat et link :-)

Jeg lavede ½ portion og tilpassede en lille smule efter, hvor mange æggehvider er er i et bæger og så brugte jeg en smule mere overtrækschokolade, for at dække alle flødebollerne. Jeg hældte også en skefuld olie i den smeltede chokolade, for at få den blank, men ellers fulgte jeg opskriften :-)

Jeg indsætter lidt fotodokumentation af processen :-) Rigtigt lækre!! Lad dog være - som mig - at falde for fristelsen til at dyppe flødebollerne i chokoladen i stedet for at pensle den på. Indmaden sidder fast i chokoladen og falder af bunden - så man MÅ pensle, som der står i opskriften - selvom det lidt noget nas ;-))))


fredag den 18. marts 2011

Bare den allerbedste pizza nogensinde!

Yeah! Har tabt 2 kg. yderligere :-) Fejrede med at glemme alt om kur og deltage i familiens pizzaaften, som var bestemt af Christoffer, som havde en ven fra børnehaven på besøg :-)

Havde fundet en opskrift på pizzabunde på nettet, som så god ud, så den kastede jeg mig over, og de var da også en succes, for Christoffers ven udbrød, at det var bare den allerbedste pizza, han nogensinde havde fået - og fortsatte med at sige, at han godt kunne tænke sig at blive hos os i en hel uge - ha ha! :-))) Men pizzabundsopskriften deler jeg lige her, for SÅ gode pizzaer skal da være alle forundt ;-)

Pizzadej - til 4 "alm." runde pizzaer:

50 g. gær
8 spsk. lidt mere end håndlunt vand (ca. 40 grader)
3 spsk. olivenolie
½ dl. koldt vand
1½ tsk. salt
Og så pizzamel til dejen var blød og dejlig ;-)

Gæren opløste jeg i det lune vand og lod blandingen stå i ca. 10 minutter, så gæren kunne komme i gang. Herefter tilsatte jeg olie og det kolde vand og derefter lidt af melet inden saltet kom i (jeg har læst et sted, at hvis man kommer salt eller sukker i en gæropløsning uden mel, får det gærcellerne til at "eksplodere" og det skader hævningsevnen!). Til sidst tilsatte jeg lidt efter lidt pizzamel til dejen var god (det er en følingssag - men det er lige efter, den har været klistret. Den må endelig ikke være hård - hellere lidt for blød :-))

Jeg delte dejen i 4 ens kugler og lod dem hæve i 1 time(!) under et fugtigt viskestykke. Dejen blev rigtigt lækker og meget elastisk, så det var let at lave flotte tynde pizzabunde :-)

Pizzaerne blev bagt (med fyld på) i 7 minutter i en forvarmet ovn på 250 grader på bageplader der havde stået i ovnen, så de var rygende varme. Det gav pizzaerne en superlækker, sprød bund :-)

Drengene (små og den store) fik fyld af pizzasauce, skinke, pølse osv. - altså det mere traditionelle - hvor jeg kastede mig ud i en pizza bianco med kartoffel og parmasanost til mig selv. Pizza bianco er pizza UDEN tomatsauce, hvor man i stedet blot pensler pizzabunden med olivenolie, putter mozzarellaost på og derefter (i dette tilfælde) tynde kartoffelskiver (forkogte). Så drypper man igen med olivenolie, strør med flagesalt, strør flager af parmasanost over og drysser til slut med lidt timian - MUMS!!!!

Fik desværre ikke taget billeder af pizzaerne, så I kan se, hvor lækre de så ud, men jeg lover at de smagte SÅ godt, at det ikke bliver sidste gang, de er på menuen :-))))))

Citronmåne – Karinas version - Copycat "Dancake"

Jeg opdaterer denne blog meget sjældent og poster mere på min Insta @rinabager; men jeg gør lige en undtagelse med denne opskrift :-) Citron...