Gå videre til hovedindholdet

Kikset kylling og festlige flødeboller
For tiden kører der en konkurrence på Facebook hos Karolines Køkken, hvor man skal indsende sin bedste opskrift, der bruger madlavningsfløde, og så kan man vinde råvarer for 5.000,- og en kok, der kommer og laver mad. Det lyder jo ikke dårligt, og da jeg mener, at jeg har en god opskrift, købte jeg fløden i går og ville lave retten i går aftes. Det gik dog ikke helt, som jeg havde planlagt...

Jeg havde taget kylling ud af fryseren - nogle stykker, som jeg havde flået skindet af i anden sammenhæng, så det var lige, hvad jeg skulle bruge. Desværre viste det sig, at jeg havde husket forkert, så da jeg puttede dem i panden, opdagede jeg, at det kun var ben og der ikke var noget kød på. Havde tydeligvis gemt dem til at lave fond af... suk... og imens jeg stod og bandede (ups!) over fejltagelsen glemte jeg at skrue ned for de ris, som jeg havde sat over, så de fik fuld varme - mere suk!!! Overvejede lidt at køre i Rema og købe kød og starte forfra, men i stedet endte det mad at Chr. fik et Happy Meal til aftensmad, manden fik rugbrødsmadder og jeg fik suppe. Det er altså meget sjældent, at min madlavning kikser, men når den gør - ja, så gør den det da med manér... Nu må vi se, om jeg har mere held med retten i dag :-)

I dag kom vi tidligt op. Sønnen lever efter devisen, at hvorfor sove, når man kan få noget ud af dagen, så vi var oppe lidt over 6!!!

Nu siger man jo, at early bird catches the worm, så når nu jeg VAR oppe besluttede jeg også at bruge tiden konstruktivt :-) Og hvad mere konstruktivt end at afprøve en opskrift på hjemmelavede flødebolle, som jeg faldt over for nylig :-) Opskriften kommer fra Odense Marcipan. Jeg fandt den dog i en anden blog, men kan desværre ikke huske hvor - ellers havde jeg naturligvis indsat et link :-)

Jeg lavede ½ portion og tilpassede en lille smule efter, hvor mange æggehvider er er i et bæger og så brugte jeg en smule mere overtrækschokolade, for at dække alle flødebollerne. Jeg hældte også en skefuld olie i den smeltede chokolade, for at få den blank, men ellers fulgte jeg opskriften :-)

Jeg indsætter lidt fotodokumentation af processen :-) Rigtigt lækre!! Lad dog være - som mig - at falde for fristelsen til at dyppe flødebollerne i chokoladen i stedet for at pensle den på. Indmaden sidder fast i chokoladen og falder af bunden - så man MÅ pensle, som der står i opskriften - selvom det lidt noget nas ;-))))


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …