Gå videre til hovedindholdet

Må lette min samvittighed - og så dagens menu :-)

Er altså kommet til at gøre noget forfærdeligt! :-s Har det SÅ skidt!! Har meget længe haft på min to-do-liste, at jeg skulle rense vores akvarium, og i går var dagen, hvor jeg fik taget mig sammen. Puuuha - det er noget af et arbejde at tømme sådan en glaskasse og transportere de små kræ over i skåle og gryder. Skylle og nippe planter, koge stenene, rense pynteting etc. etc. Det meste gik faktisk meget godt (bortset fra, at jeg vist har lidt ondt i ryggen i dag, for det var noget af en tung affære), men én ting gik bestemt ikke som planlagt:

I vores akvarium har vi 3 sugemaller (og så en lillebitte sugemallebaby - som I måske kan få historien om en anden gang ;-)) og de var altså ikke så nemme at have med at gøre, da jeg skulle tømme akvariet :-/ Den ene svømmede simpelthen ind i sådan en stengrotte, vi har i akvariet, og kilede sig fast :-s Jeg ville rense stengrotten, så jeg forsøgte at få kræet ud. Jeg pirkede og jeg rystede, dyppede i vand og alt hvad jeg ellers kunne finde på, men ud, det ville den ikke - og så var det, at jeg tog fast i dens hale og forsøgte at trække den ud :-o Den sprællede og sprællede og pludselig stod jeg dér med en stump af dens halefinne mellem fingrene. OJ!!!!! Stakkels, stakkels fiskebasse og NØJ, hvor har jeg det dårligt!!!! Grotten kom tilbage i vandet (uden rensning) og fisken fik fred, indtil det var tid til at komme tilbage i det rensede akvarium. Heldigvis ser det ikke ud til, at den har taget vildt skade - sådan at forstå, at den stadig svømmer rundt og heldigvis er den jo i et selskabsakvarium uden fjender, så jeg håber, den klarer det. Suk!!!

Mht. bukseprojektet har jeg følgende melding: Dagen kommer ikke til at byde på motion for det blæser og regner til den helt store guldmedalje udenfor :-/ Dagens sunde indslag kommer derfor til at bestå i en lækker nylavet grøntsagssuppe (0 ww-point :-)))))). Christoffer skal have en ven fra børnehaven på besøg, så han har bestilt spagetti bolegneise - eller, som vi kalder det her i huset "Pasgetti Molly" (igen en længere historie). Da min bedre halvdel ikke er hjemme, får børnene lov til erstatte spagettien med Looney Toones pasta :-) Saucen står allerede på blusset og snurrer, for min søde svigermor har nemlig lært mig, at spagetti bolegneise IKKE er en hurtigret, men faktisk skal simre i 3! timer, hvis den skal smage autentiske italiensk. Det lyder af meget, men prøv det engang: Det er KLART besværet værd :-)))))))))

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …