Gå videre til hovedindholdet

Bare den allerbedste pizza nogensinde!

Yeah! Har tabt 2 kg. yderligere :-) Fejrede med at glemme alt om kur og deltage i familiens pizzaaften, som var bestemt af Christoffer, som havde en ven fra børnehaven på besøg :-)

Havde fundet en opskrift på pizzabunde på nettet, som så god ud, så den kastede jeg mig over, og de var da også en succes, for Christoffers ven udbrød, at det var bare den allerbedste pizza, han nogensinde havde fået - og fortsatte med at sige, at han godt kunne tænke sig at blive hos os i en hel uge - ha ha! :-))) Men pizzabundsopskriften deler jeg lige her, for SÅ gode pizzaer skal da være alle forundt ;-)

Pizzadej - til 4 "alm." runde pizzaer:

50 g. gær
8 spsk. lidt mere end håndlunt vand (ca. 40 grader)
3 spsk. olivenolie
½ dl. koldt vand
1½ tsk. salt
Og så pizzamel til dejen var blød og dejlig ;-)

Gæren opløste jeg i det lune vand og lod blandingen stå i ca. 10 minutter, så gæren kunne komme i gang. Herefter tilsatte jeg olie og det kolde vand og derefter lidt af melet inden saltet kom i (jeg har læst et sted, at hvis man kommer salt eller sukker i en gæropløsning uden mel, får det gærcellerne til at "eksplodere" og det skader hævningsevnen!). Til sidst tilsatte jeg lidt efter lidt pizzamel til dejen var god (det er en følingssag - men det er lige efter, den har været klistret. Den må endelig ikke være hård - hellere lidt for blød :-))

Jeg delte dejen i 4 ens kugler og lod dem hæve i 1 time(!) under et fugtigt viskestykke. Dejen blev rigtigt lækker og meget elastisk, så det var let at lave flotte tynde pizzabunde :-)

Pizzaerne blev bagt (med fyld på) i 7 minutter i en forvarmet ovn på 250 grader på bageplader der havde stået i ovnen, så de var rygende varme. Det gav pizzaerne en superlækker, sprød bund :-)

Drengene (små og den store) fik fyld af pizzasauce, skinke, pølse osv. - altså det mere traditionelle - hvor jeg kastede mig ud i en pizza bianco med kartoffel og parmasanost til mig selv. Pizza bianco er pizza UDEN tomatsauce, hvor man i stedet blot pensler pizzabunden med olivenolie, putter mozzarellaost på og derefter (i dette tilfælde) tynde kartoffelskiver (forkogte). Så drypper man igen med olivenolie, strør med flagesalt, strør flager af parmasanost over og drysser til slut med lidt timian - MUMS!!!!

Fik desværre ikke taget billeder af pizzaerne, så I kan se, hvor lækre de så ud, men jeg lover at de smagte SÅ godt, at det ikke bliver sidste gang, de er på menuen :-))))))

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …