Gå videre til hovedindholdet

"Knudret" mad - 1. del

Alt synes, at skulle have sin dag, uge, måned - i disse tider. Den ene dag skal vi gøres opmærksom på sygdomme, den næste på kunstformer osv. osv... 

Nu er jeg jo selv indenfor markedsføring og kommunikation, så forståelsen for, hvad det kan være med til at skabe af opmærksomhed med en sådan dedikation, er måske ikke det, der ligefrem mangler; men jeg bliver alligevel lidt træt af, at de store budskaber lidt drukner i alt det mere "uvæsentlige"...

MEN, tænker I jo så nok - og også nok (lidt?) med rette - er det ikke INDIVIDUELT, hvad der er væsentligt og hvis man nu lider af fx ALS (taget helt ud af det blå - or not - hvem sagde Ice Bucket Challenge ;-)), så er det jo vigtigere og mere væsentligt end fx brystkræft - også selvom denne sygdom i sygdomstilfælde langt overstiger den anden.

SÅ - plads til alle sager, det skal der jo (nok) være :-)

Alligevel synes jeg så faktisk, at det er ret tåbeligt at have en dag dedikeret til kanelsneglen - som d. 4. oktober er. Om det ligefrem er en "sag" skal vi nok overlade til broderfolket at afgøre; men det vakte da i hvert fald stor opstandelse sidste år (her i lille DK), da det pludselig kom frem, at kanelsneglen ligefrem var truet p.g.a. dens høje kanelindhold, der tydeligvis næsten kunne forgifte en hel hær (nååå ja, overdrivelse fremmer... I ved ;-)), så selvom jeg ikke er tilhænger af de "ligegyldige" sager, så måtte mit køkken i dagens anledning dedikeres til kanelsneglen - eller kanelsnurren/-knuden, som det nærmere blev til :-)

Således præsenteres - efter lange (ligegyldige ;-)) fabuleringer link til guiden "Sådan snurrer du kanelsnurrer!!" og herefter følger fotodokumentation af resultaterne af mine anstrengelser :-)


Og dedikeret kanelsneglsdag eller ej - godt, det smagte de :-)


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …