Gå videre til hovedindholdet

"Knudret" mad - del 2

Nå, hvad skal vi så have at spise i aften?? - er et spørgsmål, der ofte gentager sig - og (alt for) ofte ender man med en af de 10-12 favoritter. Træls egentlig, når nu der er så mange spændende ting, man kunne lave ;-)

Så i dag besluttede jeg, at aftensmaden ikke skulle styres af, hvad der lige kunne findes i køledisken, men i stedet ledte jeg efter inspiration på Pintrest ("Recipes to try" er et godt søgeemne ;-)) - og så faldt valget på Honey Garlic Chicken, som var virkelig lækkert - især honning"dressingen" :-) med råkost af gulerødder og æble og så "Garlic Parmesan knots", som jeg også troede, at jeg havde fundet en opskrift til via Pintrest, men det viste sig desværre, at den benyttede færdiglavet dej, så jeg måtte ud og søge og opskriften, som jeg lavede den, kommer derfor her:

Hvidløgs/parmesan knuder, 14 stk.

Buttermilk biscuit dej:

250 gram hvedemel
2 spsk sukker
4 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 tsk natron
150 gram koldt smør, skåret i små tern
2½ del kærnemælk (eller mælk blandet med citronsaft, hvis man ikke har kærnemælk)

Smørblanding:

2 store fed hvidløg (eller 4 små), presset
100 gram smeltet smør
ca. 50 gram frisk, revet parmesanost
Tørret oregano
Tørret herbes de provence
(Man kan evt. også bruge en anden krydderiblanding)
Lidt salt


Dejen deles i 14 klumper, der rulles ud i "pølser", der er ca 15 cm. lange. Der bindes en knude på midten og enderne foldes ind under.

Knuderne stryges med halvdelen af den krydrede smørblanding. Bages herefter i ca. 8 minutter ved 200 grader og stryges herefter med resten af smørblandingen.

Serveres lune.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Wok med nudler og kylling - ny favorit :-)

(Foto lånt fra Justataste.com, hvor jeg også har fundet den oprindelige opskrift)
Denne opskrift prøvede vi for første gang i sidste uge - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang! Alle i familien var vilde med den :-) Når vi finder en rigtigt god opskrift skriver vi den ind i vores eget opskriftbibliotek, hvorfra vores søn (på 11) finder opskrifter, når han har maddag. Af samme årsag kan det godt være at nedenstående er lige lovlig detaljeret for en erfaren kok; men prøv opskriften alligevel. Du vil ikke fortyde det :-) Velbekomme! Ingredienser: 2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler 1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram) 2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser 3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange 1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram 100 gram babyspinatblade 2 tsk olivenolie – til stegning 1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man b…

Havtornmousse

Flere har spurgt mig om opskriften på den havtornmousse, som jeg - med succes, synes jeg - har brugt til flere kager. Moussen er aromatisk og smag og duft kan nok bedst sammenlignes med passionsfrugt - uden jeg dog synes, at det yder havtornen retfærdighed.

Jeg laver moussen på slump uden en opskrift; men her er, hvad jeg gør:
150 gram frosne havtornbær koges godt igennem med ca. ½ dl. vand og nok ca. 1 dl sukker (har faktisk ikke målt efter; men bærrene er meget sure, så en del sukker skal der til :-). Jeg har læst et sted, at smagen fremhæves, når bærrene har været frosne :-)
Når bærrene er kogt godt splattede, presser jeg dem igennem en finmasket trådsigte, så jeg får en havtornpure. Det tager en del tid og omhu at få så meget som muligt af den gode pure igennem sigten :-) Bærrene har små hårde, sorte kerner indeni, så det duer ikke umiddelbart bare at purere det hele efter kogning.
Jeg tænker, at man evt. kan vente med at søde pureen til bagefter eller eftersøde med sukker, men så ska…

Pókemon-fødselsdagen – eller ”endnu et af fruens fantastprojekter” ;-)

Min kære søn er (mildest talt) yderst forvænt med fødselsdagsfejringer i højt gear. Vi har holdt både Toy Story fest og Ben 10 fest. Sidste år var det store ønske en Minecraft-fest; men han måtte dog ”nøjes” med tema-kage, da vi (i øvrigt med stor succes) holdt fødselsdagen sammen med en kammerat i et legeland, så det var yderst begrænset, hvad vi kunne køre af tema ;-)
Det ”manglende” tema sidste år har så affødt, at vi planlægger at give den hele armen i år med sønnens ønske til hans 8-års fejring, der er en Pókemon-fest!
Her er, hvad vi planlægger:

Ankomst med Pókemon børnedrinks (inspireret af sommerferiens græske erfaringer med sådanne drinks ;-)). De kan vælge mellem en Pikachu-drink (gul), Charmander-drink (orange) og Squirtle-drink (blå).

”Lav-din-egen-Pókemon” – hvor børnene skal være kreative og skabe en Pókemon på et ”blankt” Pókemon kort, som vi har forberedt til dem.
Frokost ved Pókemon-dekoreret bord (havde en idé om Pokemon-dekoreret pizza; men da det sorte i designet ville …